Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Enerģētikas ministrijas izveidē lielākā jaunā izmaksu pozīcija būšot ministra alga

Jaunas enerģētikas jautājumu ministrijas izveide īpašas papildus izmaksas neradīs, un lielākā jaunā izmaksu pozīcija varētu būt ministra alga, intervijā TV3 apgalvoja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Ierēdnis skaidroja, ka jaunā ministrija tiks veidota uz esošajiem ierēdņiem, materiālajiem resursiem un telpām, līdz ar to faktiski pie esošajām izmaksām klāt nākšot tikai viena ministra alga.

Oficiāla lēmuma par jaunās ministrijas izveidi vēl nav, tomēr ierēdniecība jau gatavojas, kā to praktiski īstenot, un būs gatava operatīvi sākt šādas jaunas ministrijas darbu, sacīja Citskovskis.

Valsts galvenais ierēdnis tieši neatbildēja uz jautājumu, kur atradīsies jaunā ministrija, vien sakot, ka pie šī jautājuma tiek strādāts ciešā sasaistē ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, un Valsts kanceleja būšot gatava nodrošināt darba vidi, kad būs nobalsots par šādas ministrijas izveidi.

Citskovskis izteicās, ka sākotnēji tā varētu būt "daļēji fiziska, daļēji virtuāla ministrija". Tās darba sākšanai palīdzēšot attālinātā darba prasmes, kas iegūtas pandēmijas laikā.

Kā ziņots, topošā valdības koalīcija pēc ilgākām domstarpībām ir vienojusies par jaunas Klimata un enerģētikas ministrijas izveidi. Kā kandidāts šīs ministrijas vadīšanai izskanējis Saeimas deputāts, bijušais Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas