Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EP deputāta mandāts Attīstībai/Par izmaksājis visdārgāk - 150 000 eiro

Ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējušo partiju priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus un provizoriski iegūto EP deputātu mandātu skaitu, visdārgāk viena deputāta vieta izmaksājusi apvienībai Attīstībai/Par!, bet vislētāk - nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, Attīstībai/Par priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņos deklarējusi 150 199 eiro un provizoriski ieguvusi vienu deputāta mandātu. Līdz ar to viens iegūtais EP deputāta mandāts politiskajam spēkam izmaksājis 150 199 eiro. Savukārt VL-TB/LNNK aģitācijai tērējusi 54 708 eiro un provizoriski ieguvusi divus deputātu mandātus, kas attiecīgi ir 27 354 eiro par vienu mandātu.

Pēc Attīstībai/Par! otras lielākās izmaksas par vienu deputāta mandātu ir Latvijas Krievu savienībai (LKS), kas deklarējusi 110 165 eiro priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus un provizoriski ieguvusi vienu deputāta mandātu.

Trešās lielākās izmaksas par vienu mandātu bijušas Saskaņai, kas deklarējusi 187 362 eiro priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus un provizoriski ieguvusi divus EP deputāta mandātus. Attiecīgi viens mandāts Saskaņai izmaksājis 93 681 eiro.

Jaunā Vienotība priekšvēlēšanu aģitācijai tērējusi 113 764 eiro un provizoriski ieguvusi divus EP deputāta mandātus. Līdz ar to viens mandāts Jaunajai Vienotībai (JV) izmaksājis 56 882 eiro.

LETA jau ziņoja, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sniegtās informācijas EP vēlēšanu aģitācijai Latvijas partijas līdz 24.maijam bija deklarējušas kopumā 773 839 eiro tēriņus. Piecas partijas ar lielākajiem tēriņiem bija Saskaņa, Attīstībai/Par!, LKS, JV un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kas visas ieguvušas mandātus EP.

Tālāk sekoja Zaļo un zemnieku savienība ar 47 057 eiro tēriņiem, partija Progresīvie ar 45 980 eiro tēriņiem, Jaunā konservatīvā partija ar 32 733 eiro tēriņiem, Latvijas Reģionu apvienība ar 17 647 eiro tēriņiem, Latviešu nacionālisti ar 11 916 eiro tēriņiem un KPV LV ar 2308 eiro tēriņiem. Šie tēriņi izrādījušies neauglīgi un nav devuši vietas EP.

Papildus tam Eiropas brīvā apvienība deklarējusi 22 438 eiro tēriņus priekšvēlēšanu aģitācijai. Šajā grupā strādāja LKS līdere Tatjana Ždanoka. Eiropas Sociāldemokrātu partija norādījusi 15 035 eiro tēriņus. Ar šo partiju sadarbojas Saskaņa. Savukārt Konservatīvo un reformistu apvienība Eiropā deklarējusi 7116 eiro tēriņus, un šajā grupā strādā VL-TB/LNNK politiķis Roberts Zīle.

 

Top komentāri

zvirbulēns
z
Kur tās partijas ņem tik lielas naudas summas, kas viņiem dod to naudu, bandīti, vai?
zelta teļš
z
5 gados ir 60 mēneši. Ja mēnesī deputāts saņem 15 tūkstošus, vēl 24 tūkstoši ir palīgu algošanai, tad 5 gadu laikā tie ir 2,4 miljoni. Tad jau iztērētie 150 tūkstoši ir ieguldījums, kas nes milzīgu peļņu.
novērotājs
n
Progresīvie- 45 980 eur. Jābūt trakam, lai šādu summu iztērētu par šādu pasākumu ar šādiem cilvēkiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas