Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

EP Lauksaimniecības komitejas vadītājs Baltijas lauksaimniekiem sola taisnīgākus tiešmaksājumus

Baltijas valstu lauksaimnieku organizācijas ceturtdien, 10. maijā, Lietuvas pilsētā Kauņā, tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētāju Paolo de Kastro guva pārliecību, ka EP gaidāmais piedāvājums par tiešmaksājumu izlīdzināšanu būs Baltijai labvēlīgāks kā Eiropas Komisijas redzējums, portālu Diena.lv informēja ES tiešo maksājumu kampaņas koordinatore Sabīne Puķe.

P. de Kastro vizīte Lietuvā bija saistīta ar Kauņā notiekošo 19. Starptautisko lauksaimniecības, pārtikas un iepakojuma izstādi AgroBalt 2012. Latviju tikšanās reizē pārstāvēja Maira Dzelzkalēja no Zemnieku Saeimas.

"De Kastro sarunās uzsvēra, ka EP piedāvājums būs baltiešiem izdevīgāks, taču atturējās runāt par konkrētiem cipariem. EP nostāja, pie kuras viņi šobrīd aktīvi strādā ir saistīta ar to, ka jāpaplašina to valstu loks, kurām būs maksājumu samazinājums, kas radīs vairāk līdzekļu, ko pārdalīt izlīdzināšanai. EP jaunais piedāvājums tikšot rēķināts pēc principa, kurš saistīts ar dzīves dārdzības koeficientu katrā ES dalībvalstī, taču lauksaimnieki šobrīd uz to raugās piesardzīgi, jo nav skaidri saprotams, kā tas ietekmēs galīgo rezultātu," sacīja M.Dzelzkalēja.

Baltijas lauksaimnieki komitejas priekšsēdētājam arī atzina, ka šobrīd jūtas vīlušies ES institūcijās, un lauksaimnieku aprindās eiroskepticisms  ir sasniedzis ievērojamus apmērus. "Tomēr šīs tikšanās laikā mēs skaidri sajutām, ka pateicoties Baltijas valstu aktīvai darbībai visos līmeņos un, it īpaši, pašu lauksaimnieku nestāvēšanai malā, EP piedāvājums nākotnes lauksaimniecības politikai būs mums labvēlīgāks," uzsvēra M.Dzelzkalēja.

Pasākums notiek Valsts Lauku tīkla aktivitāšu ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas