Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Epidemioloģiski drošo pašvaldību skaits klātienes mācību rīkošanai sarucis par 11 pašvaldībām

No nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 44 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, kas ir par 11 pašvaldībām mazāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

No "drošo pašvaldību" saraksta izkritušas Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Engures, Ērgļu, Jaunpils, Priekuļu, Raunas, Salacgrīvas, Sējas, Skrīveru un Tērvetes pašvaldības.

Savukārt epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam pievienojās Inčukalna, Līvānu, Naukšēnu un Nīcas pašvaldība. 

Kopumā klātienes mācības skolēniem no dažādām klašu grupām var rīkot Aizputes, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Ādažu, Baltinavas, Dundagas, Durbes, Ilūkstes, Inčukalna, Jaunjelgavas,  Kandavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krimuldas, Krustpils, Līvānu, Lubānas, Mazsalacas, Naukšēnu, Neretas, Nīcas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Rojas, Ropažu, Rucavas, Rugāju, Siguldas, Strenču, Vaiņodes, Valkas, Varakļānu Vārkavas, Vecumnieku, Ventspils un Viesītes novads.

No lielajām pilsētām klātienes mācības skolēniem no dažādu klašu grupām varēs rīkot Liepāja, Jēkabpils, Valmiera un Ventspils.

Aktuālākais SPKC "drošo pašvaldību" saraksts klātienes mācību rīkošanai stāsies spēkā no nākamās pirmdienas, 26.aprīļa.

LETA jau ziņoja, ka no 7.aprīļa 12.klašu skolēni visā valstī divreiz nedēļā var doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, paredz Ministru kabineta lēmums.

Lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, 12.klašu skolēni varēs mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem.

Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tiks testēti, ievēros visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklāsies "drošajās zonās" skolā ar jaunākajām klasēm.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēs atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases. Testēšana tiks nodrošināta tikai izglītības iestādes nodarbinātajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas