Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ES Tiesa nosaka, ka rituālajai dzīvnieku kaušanai jānotiek apstiprinātās lopkautuvēs

Eiropas Savienības (ES) Tiesa otrdien nolēmusi, ka dzīvnieku nokaušana bez apdullināšanas, kas raksturīga ebreju un musulmaņu reliģiskajām tradīcijām, var tikt veikta tikai apstiprinātās lopkautuvēs.

Tiesa atbalstīja 2014.gadā Beļģijas Flandrijas reģionā noteikto aizliegumu ierīkot pagaidu lopkautuves, lai apmierinātu pieprasījumu pēc lopu kaušanas musulmaņu "Eid al-Adha" svētku (Upurēšanas svētku) laikā.

"Tiesa apstiprina, ka rituālās kaušanas var notikt tikai apstiprinātās lopkautuvēs," paziņoja Luksemburgā bāzētā tiesa.

"Nosacījums neierobežo reliģijas brīvību, jo tā nolūks ir tikai organizēt un vadīt brīvību praktizēt rituālo kaušanu, ņemot vērā pamata noteikumus attiecībā uz dzīvnieku labturības aizsardzību un gaļas patērētāju veselību," paziņoja tiesa.

Tiesa norādīja, ka ES likumi atļauj rituālo kaušanu ar garantijām dzīvnieku labturībai un patērētāju veselībai.

2016.gadā musulmaņu asociācijas un mošeju jumta organizācija tiesā apstrīdēja Flandrijas aizliegumu, apgalvojot, ka tas ierobežo ticības brīvību.

Taču tiesa secināja, ka gadījuma rakstura problēmas ar lopkautuvju pārslogotību vienā no ES dalībvalsts reģioniem ir iekšējo apstākļu sakritība, kas nevar ietekmēt noteikumu pamatotību.

Top komentāri

ZZS
Z
Latvija ir jasledz visas rétalas kautuves, kuras izlobej anoladetie zagli, latviesu tautas slepkavas Skele un TP un Lersinskis/slesere un vina vendit azaglu banda. Latvija, latviesu tauta ir civilizada un ta nekad nav dzivniekus slepkavojusi tos neapdulinot, tikai atseviski idioti, izdzimteni kadi biezen vien atrodas latvijas saeima, valdiba, ierednieciba atbalsta Latvija sadu amoralu likumu Par ritualu dzivnieku nonavesanu. Novelu Skelem, Lesinskim/sleserei pazemojosu, mokosu navi....,lai sie izdzimteni izbauda cik tas ir patikami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas