Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Finansējums piešķirts Lucavsalas, Āgenskalna tirgus laukuma un Dižozolu ielas labiekārtošanai

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien, 1.augustā, pieņēma galīgo lēmumu par finansējuma piešķiršanu no infrastruktūras fonda vairākiem pilsētas labiekārtošanas projektiem – Lucavsalas atpūtas zonas iekārtošanai, Āgesnkalna tirgus priekšlaukuma pārveidei un Dižozolu ielas labiekārtojumam, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Īstenojot labiekārtošanas projektu, Āgenskalna tirgus apkārtnē plānots noteikt prioritāti gājējiem, pārveidot esošo ielu krustojumu un izveidot jaunu Āgenskalna tirgus laukumu. Transporta plūsmu paredzēts organizēt maksimāli divās joslās katrā ielā, tādējādi sašaurinot transportam paredzēto brauktuvju platumu. Laukuma teritorijā paredzēts maksimāli ierobežot arī transporta plūsmas ātrumu, nodrošinot prioritāti gājēju kustībai. Pilsētas attīstības komiteja nolēma piešķirt šim projektam 191 000 latu  no infrastruktūras fonda tehniski ekonomiskā pamatojuma sagatavošanai un skiču un tehniskā projekta izstrādei.

"Projekta īstenošanas gaitā tiks veidota darba grupa no Pilsētas attīstības departamenta un  satiksmes jomas speciālistiem, piesaistot arī tirgotāju biedrību pārstāvjus. Tādējādi mēs nodrošināsim, lai maksimāli tiktu izmantots šīs īpašās Rīgas vietas potenciāls un saskaņotas ieinteresēto pušu intereses," norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Savukārt Ziepniekkalnā, Dižozolu ielā, plānots uzbūvēt garāko soliņu Rīgā. Soliņš būs līdzās garākajai dzīvojamajai ēkai Rīgā. Ielu paredzēts veidot ar prioritāti gājējiem un velosipēdistiem, ietvi un brauktuvi izvietojot vienā līmenī. Ielas garumā paredzēti zaļie stādījumi un atpūtas vietas, bet pašreiz nojaukto betona karkasu vietā plānoti jaunu tirdzniecības un pakalpojumu vietu apjomi. Ielas galā, kur tā pieslēdzas Valdeķu ielai, paredzēta jau esošās sabiedriskā transporta pieturvietas un ielas šķērsgriezuma uzlabošana. Komiteja nolēma piešķirt projektam 167 000 latu, no kuriem 163 350 lati paredzēti skiču un tehniskā projekta izstrādei, bet 3 630 - tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei.

Īstenojot Lucavsalas labiekārtošanas projektu, salas ziemeļu daļā aptuveni 11 hektāru platībā plānots ierīkot atpūtas zonu, rotaļu laukumu zonas dažādām bērnu vecuma grupām, pludmales zonu ar iespējām atpūsties pie ūdens. Salas galā plānots izveidot nelielu pastaigu parku un paredzēt vietu kafejnīcai. Daļa teritorijas paredzēta komercatrakcijām, makšķerniekiem, bērnu rotaļu laukumiem un senioru vingrošanai, pludmalei, peldvietām, ūdens atrakcijām, pludmales volejbola un futbola laukumiem, skrejceļam, bet nākotnē arī inventāra nomai. Salu tilta dienvidu pusē, netālu no tirdzniecības centra K-Rauta, paredzēts izveidot autostāvvietu. Kopumā šogad Lucavsalas labiekārtošanai iecerēts piešķirt finansējumu 257 569 latu apmērā.

Tāpat jau šogad iecerēts Lucavsalā ierīkot apgaismojumu par 53 856 latiem un iedzīvotāju drošībai uzstādīt videonovērošanas kameras par 34 410 latiem. 2013.gadā par 154 065 latiem plānots īstenot Lucavsalas labiekārtošanas projekta otro kārtu un ierīkot sporta un atpūtas objektus. Lucavsalas labiekārtošanu veiks pašvaldības SIA Rīgas meži.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas