Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Fiskālās disciplīnas padome: Nodokļu reforma ir viens no cēloņiem budžeta iztrūkumam

Nodokļu reforma ir viens no cēloņiem, kāpēc budžetā nepietiek līdzekļu, piektdien žurnālistiem stāstīja Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) priekšsēdētājs Jānis Platais.

Viņš norādīja, ka nodokļu reforma ir viens no cēloņiem, kāpēc Latvijā ir "vaļīga fiskālā politika", turklāt nodokļu reformas izstrādāšanas gaitā tika atzīts, ka tā mazinās relatīvos ieņēmumus budžetā.

"Absolūtā summā nodokļu ieņēmumi aug, bet tas notiek uz ekonomikas izaugsmes rēķina. Turpretī nodokļu reforma ir viens no cēloņiem, kāpēc budžetā nepietiek līdzekļu. Lai arī nodokļu reformas pilns efekts būs redzams 2019.gadā, tomēr FDP bažīgi raugās uz nodokļu ieņēmumiem," teica Platais.

Tāpat FDP vadītājs atzina, ka nodokļu reforma nav mazinājusi nevienlīdzību. "Nodokļu reforma bija dārga, bet nevienlīdzības mazināšanai tā devusi maz," piebilda eksperts.

 

Top komentāri

solon
s
Tā saucamās nodokļu "reformas" rezultātā tika pacelts akcīzes nodoklis degvielai, uzņēmējiem samazināja attaisnoto izdevumu % ko drīkst norakstīt uz uzdevumiem, sakarā ar minimālās algas palielināšanu, pašnodarbinātajiem tas nozīmē TIKAI to, ka turpmāk ir jāmaksā lielākas VSAOI (SOC nodoklis), tā visa rezultātā pieauga cenas vai it visam un, secīgi, atkal palielinājās valsts ienākumi pvn formā. Par kādu nodokļu samazināšanos šī cienījamā komisija murgo?!!! Ko jūs tur pīpējat kungi un madamas?!
VVZ
V
Lielākais tā saucamās "nodokļu reformas" mīnuss ir valsts ņirgāšanās par darba ņēmējiem, kuriem tagad katram ir jāalgo savs grāmatvedis, lai tiktu skaidrībā ar "neapliekamo minimumu", kurš ikvienu var padarīt par nodokļu parādnieku. Tas var novest pie masu neapmierinātības, kas savukārt apdraud valsts pastāvēšanu nākotnē. Nodokļu terors pie laba nenoved.
Eksperimentālists
E
Lūk kāds ir Danas Reiznieces-Ozolas un Kučinska nodokļu reformas sausais atlikums. Bet čempoinus taču netiesā un viņi tagad uz citiem rej ar pilnu muti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas