Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Fiziski neveicot darba pienākumus, no darba Rīgas kartē atstādinātais Brandavs turpina saņemt atalgojumu

Korupcijas skandālā iesaistītais Aleksandrs Brandavs turpina saņemt atalgojumu SIA Rīgas karte, lai gan fiziski darba pienākumus neveic, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atklāja SIA Rīgas satiksme un Rīgas karte valdes loceklis Jānis Meirāns.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pavasarī sāka kriminālprocesu par Rīgas kartes amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Aizturētais šajā lietā bija Rīgas kartes valdes loceklis Brandavs, kurš ilgstoši ieņēma amatu arī Rīgas satiksmē kā Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītājs un Rīgas kartes Mārketinga daļas vadītājs. Īsi pēc KNAB aktivitātēm Brandavs nolika Rīgas kartes valdes locekļa pilnvaras un tika atstādināts no Rīgas satiksmē ieņemamā amata.

Tomēr, kā pastāstīja Meirāns, atkāpjoties no Rīgas kartes valdes locekļa amata, uzņēmuma akcionāri pieņēma lēmumu Brandavu no Mārketinga direktora amata pienākumu pildīšanas atstādināt, taču neatlaist, tādā veidā saglabājot viņam atalgojumu.

Rezultātā, fiziski Brandavs darba pienākumus neveic, taču atalgojumu par to saņem. Akcionāru lēmumu Meirāns pamatot nevarēja, norādot, ka tobrīd uzņēmuma valdē vēl nestrādāja.

Meirāns Rīgas kartē aprīļa sākumā ieņēma Brandava vietu un norādīja, ka ir jau rosinājis pilnībā pārtraukt darba attiecības ar Brandavu, taču līdz šim atbalstu savai idejai nav guvis.

Lēmumu par Brandava atlaišanu var pieņemt Rīgas kartes akcionāri.

Rīgas karte ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas satiksme un ASV tehnoloģiju kompānija Conduent, kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu Xerox.

51% Rīgas kartes pieder Rīgas satiksmei, bet 49% - Francijas uzņēmumam Conduent Business solutions.

Tagad Rīgas karte valde darbojas trīs cilvēku sastāvā.

ASV/Francijas investorus Conduent Transportation uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizīrs, bet Rīgas satiksmi - Meirāns un Pavels Tulovskis.

 

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Noziedznieku paradīze Rīgā: šādus lopus tikai uz cietuma nārām!
ko lai saka
k
zagšana iet uz pilnu klapi, lai dzīvo urlu parķija sc un viņu līdzskrējēji
Kuzja un Muris
K
Viņš tālu tiks, ja policija viņu neaizturēs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas