Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FKTK piemēro naudas sodu Valmieras stikla šķiedras akcionāriem

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) AS Valmieras stikla šķiedra akcionāriem Heincam-Jirgenam Preisam-Daimleram un Beatrisei Preisai-Daimlerei piemērojusi soda naudu 131 250 eiro apmērā par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem, portālam Diena.lv pavēstīja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

Nosakot akcionāriem piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā akcionāru finanšu stāvokli, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus.

Administratīvās lietas ietvaros FKTK konstatēja, ka Heincs-Jirgens Preiss-Daimlers un Beatrise Preisa-Daimlere likumā paredzētajā termiņā nebija izpildījuši FITL 66. pantā noteikto pienākumu izteikt pārējiem uzņēmuma Valmieras stikla šķiedra akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Tika konstatēts, ka Heincs-Jirgens Preiss-Daimlers un Beatrise Preisa-Daimlere kopš 2005. gada ir rīkojušies saskaņoti, tieši un netieši iegūstot vairāk nekā 50% lielu balsstiesību īpatsvaru uzņēmumā.

FITL 66. pants paredz, ka personām, kuras rīkojas saskaņoti un kuras tieši vai netieši iegūst no akcijām izrietošās balsstiesības tādā daudzumā, ka šo personu balsstiesības sasniedz vai pārsniedz 50% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita, ir pienākums izteikt citiem akcionāriem adresētu akciju atpirkšanas piedāvājumu. Pārbaudes gaitā FKTK konstatēja arī pārkāpumus informācijas par veiktajiem darījumiem ar akcijām atklāšanas jomā (informācija, kas bija jāsniedz saskaņā ar FITL 86.1 pantu) no Heinca-Jirgena Preisa-Daimlera un Beatrises Preisas-Daimleres puses.

FKTK, Heincs-Jirgens Preiss-Daimlers un Beatrise Preisa-Daimlere ir noslēguši administratīvo līgumu, ar kuru Heincs-Jirgens Preiss-Daimlers un Beatrise Preisa-Daimlere apņemas līdz galam veikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK uzraudzīs, vai Heincs-Jirgens Preiss-Daimlers un Beatrise Preisa-Daimlere administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas