Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FKTK priekšsēdētāja amatam virza Pēteru Putniņu

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatam nolēmuši virzīt līdzšinējo komisijas priekšsēdētāja vietnieku Pēteru Putniņu.

Iesniegumu par Putniņa izvirzīšanu šodien izskatīs Saeimas Prezidijs.

Par Putniņa apstiprināšanu FKTK priekšsēdētāja amatā būs jābalso Saeimai.

Ja Saeima Putniņu ievēlēs FKTK priekšsēdētāja amatā, tad viņa pilnvaru termiņš šajā amatā būs seši gadi.

Savukārt Latvijas Bankas prezidentam un finanšu ministram būs kopīgi jāmeklē un balsojumam Saeimā jāvirza FKTK priekšsēdētāja vietnieka kandidatūra. Saskaņā ar likumu par FKTK Saeima ieceļ amatā gan FKTK priekšsēdētāju, gan vietnieku, bet kandidatūru šiem amatiem kopīgi virza Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs.

Putniņu Saeima iecēla FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā 2012.gada 20.decembrī. Arī pirms tam viņa profesionālā pieredze bija saistīta ar finanšu sektoru. No 2005. līdz 2012.gadam Putniņš bija Latvijas Bankas konsultants juridiskajos jautājumos, bet no 2002.gada līdz 2004.gadam vadīja Latvijas Bankas Juridisko pārvaldi. No 2005.gada Putniņš ir zvērināts advokāts, pašlaik gan advokāta darbība apturēta. No 2001.gada līdz 2002.gadam Putniņš bija AS Reģionālā investīciju banka viceprezidents. FKTK priekšsēdētāja vietnieks savulaik arī strādājis apdrošināšanas sabiedrībās Balta un Rīgas Fenikss, kā arī advokātu birojā Spāde un Miķelsons.

Putniņš dzimis 1973.gadā. Latvijas Universitātē 2010.gadā ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 1996.gadā ieguvis Latvijas Universitātes starptautisko attiecību bakalauru.

Putniņš pilda FKTK priekšsēdētāja pienākumus, kopš FKTK priekšsēdētāja amatu pēc paša vēlēšanās atstāja Kristaps Zakulis.

Zakulis FKTK priekšsēdētāja amatā nostrādāja četrus gadus - no 2012.gada 12.janvāra līdz 2016.gada 28.janvārim. Zakulis atkāpās no amata, paskaidrojot, ka FKTK priekšsēdētāja amats ir uzticības amats un atkāpšanās mazinās aizdomu, baumu un šaubu ēnu pār FKTK. Pirms Zakuļa atkāpšanās viņa vadītā iestāde tika kritizēta par nepietiekamu darbu noziedzīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanas novēršanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas