Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Latvijas budžets ik gadus zaudē vairāk nekā 60 miljonus eiro tikai cigarešu kontrabandas dēļ

Forumā apspriež kontrabandas problemātiku

Rīgā šodien norisinās nacionālais kontrabandas problemātikas forums Cīņa ar kontrabandu – izaicinājumi un panākumi, aģentūru LETA informēja biedrībā Business Against Shadow Economy (BASE). Forums notiks no plkst. 10 līdz 12 augstskolā SSE Riga, W32 auditorijā, Strēlnieku ielā 4a, Rīgā.

Foruma laikā prezentēs jaunāko SKDS pētījums par Latvijas iedzīvotāju attieksmi un toleranci pret kontrabandu, kas atklāj gan sabiedrības kopējo viedokli par kontrabandas problēmu valstī, gan attieksmi pret kontrabandas produkcijas iegādi, zināšanām par kontrabandas preču iegādes vietām, kā arī iespējamiem sodiem un rīcību kontrabandas mazināšanai.

Piemēram, pētījums liecina, ka Latvijā joprojām saglabājas augsta iedzīvotāju tolerance pret kontrabandas produktu iegādi - vismaz ceturtā daļa jeb 26% iedzīvotāju uzskata, ka kontrabandas produktu iegāde nav nekas nosodāms.

Forumā klātesošos iepazīstinās arī ar jaunāko starptautiskās auditoru kompānijas KPMG Eiropas līmeņa pētījumu Project Stella par cigarešu kontrabandas apmēriem Eiropā un Latvijā. Pēc pētījuma aplēsēm, Latvijas budžets ik gadus zaudē vairāk nekā 60 miljonus eiro tikai cigarešu kontrabandas dēļ.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji informēs par tiesībsargājošo iestāžu paveikto cīņā ar kontrabandas izcelsmes preču apriti.

Noslēgumā notiks nozares ekspertu diskusija par izaicinājumiem un nepieciešamo rīcību sekmīgai kontrabandasapkarošanai turpmāk.

Forumā piedalīsies ēnu ekonomikas pētnieks, SSE Riga asociētais profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors, biedrības BASE loceklis Arnis Sauka, VID Nodokļu un muitas policijas pārstāvis Guntis Bērziņš, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, biedrības BASE loceklis Juris Stinka un cigarešu tirgotāja "Philip Morris International Latvia" korporatīvo attiecību vadītāja Madara Apsalone.

Forumu organizē biedrība BASE un SSE Riga sadarbībā ar VID un SKDS.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka cīņa pret kontrabandu pati par sevi ir interesanta un noderīga darbība, ja jau reiz šī cīņa notiek. Ko iesāktu visa šī cīnītāju armija, gadījumā, ja kontrabanda beigtos rītā ap brokastlaiku?
Pareizaisvirsraksts
P
Preču kontrabandu var likvidēt vienā dienā... nolīdzinot cenas visās iesaistītajās valstīs. Jo nodokļu nauda ir vajadzīga visās šajās valstīs. Lai vadoņi vienojas par kādu vidēji samērīgu ciparu un kontrabandas nebūs!
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Vēl vairāk cenu vajag pacelt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas