Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Aizvadītajā naktī uz Liepājas šosejas mācību laikā nosēdusies sabiedroto lidmašīna

Dobeles novadā aizvadītajā naktī uz Liepājas šosejas mācību laikā nosēdusies sabiedroto lidmašīna, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Dobeles novadā diennakts tumšajā laikā noritēja viens no speciālo operāciju spēku starptautisko mācību "Trojan Footprint 22" taktiskajiem posmiem ar koordinētu lidmašīnas C-146A "Wolfhound" nolaišanos uz šosejas Rīga-Liepāja.

Mācību dalībnieki no vairākām NATO dalībvalstīm vingrināja nestandarta medicīniskās evakuācijas spējas starp speciālo operāciju un sauszemes spēku vienībām.

Saskaņā ar mācību scenāriju lidmašīna nakts laikā nolaidās uz autoceļa, ārkārtas režīmā uzņēma uz klāja it kā ievainotu karavīru un operatīvi nogādāja viņu specializētā ārstniecības iestādē ārpus Latvijas.

NBS uzsver, ka vingrinājumā iesaistītās vienības veiksmīgi izpildīja mācību scenāriju, tādējādi apliecinot dažādu NATO spēku veidu savietojamību un pilnveidojot sadarbību, tostarp iesaistot uzņemošās valsts operatīvos dienestus.

Vingrinājumā bija iesaistītas NBS un vairāku sabiedroto valstu speciālo uzdevumu vienības.

Taktiskā vingrinājuma veiksmīgu plānošanu un izpildi savas atbildības jomās reģionālā un valstiskā līmenī atbalstīja arī VSIA "Latvijas Valsts ceļi" un Kurzemes novada pašvaldības, kā arī operatīvie dienesti, demonstrējot spējas dažādās nestandarta situācijās īsā laikā nodrošināt uzņemošās valsts atbalsta funkcijas.

Starptautisko militāro mācību regulārai norisei Latvijā un citās alianses dalībvalstīs, un sabiedroto valstu plašai iesaistei šādās mācībās ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu NATO gaisa, sauszemes un jūras spēku, kā arī speciālo operāciju vienību sadarbību stratēģiskā, operacionālā un taktiskā līmenī, demonstrējot NATO kolektīvās aizsardzības spējas un gatavību aizsargāt katru alianses dalībvalsti no visu veidu drošības draudiem, skaidro NBS.

Jau ziņots, no 18.aprīļa līdz 27.maijam Latvijā norisinās militāro mācību cikla "NAMEJS 2022" pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām: "Defender Europe", "Knight Legion", "Swift Response", "Summer Shield" un Igaunijas Aizsardzības spēku lielākajām militārajām mācībām "Hedgehog". Savukārt starptautisko mācību "Defender Europe" ietvaros no 2.maija līdz 13.maijam Latvijas teritorijā norisinās daļa no iepriekš plānotām ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā militārajām mācībām "Trojan Footprint 22".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas