Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Atzīmē Likteņdārza desmitgadi

Likteņdārzā sestdien notika koncerts par godu 10 gadiem, kopš uzsākts Likteņdārza projekts.

Jubilejas koncertā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un diriģentu Andri Pogu pirmatskaņojumu piedzīvoja pianista Vestarda Šimkus jaundarbs Likteņa vārti.

Kopā ar LNSO, Šimku, dziedātāju Daumantu Kalniņu un Rīgas Doma zēnu kori izskanēja arī Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbi, latviešu simfoniskās mūzikas klasika un citi īpaši šim koncertam rakstīti jaundarbi, ko komponējuši Šimkus un Raimonds Tiguls.

Likteņdārzs ir par Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī - Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu. "Te apvienojas izcila vides arhitektūra, ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas plūduma krāšņumu, veidojot draugu aleju, ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, daudzfunkcionālo sabiedrisko ēku, digitālo ekspozīciju Liktens gāte, Lielo kalnu un skatu terasi. Likteņdārzā tiek fiksēta tautas dzīvā atmiņa - katrs iestādītais koks, atvestais akmens ir ar konkrēta cilvēka, cilvēku grupas stāstu par Latvijas cilvēkiem un vēsturi," memoriālo parku apraksta Likteņdārza pārstāvji.

Kopš 2005.gada, kad tika sākts Likteņdārza projekts, ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu memoriālā parka izveidē ir ieguldīti gandrīz 2,5 miljoni eiro. Ik gadu Likteņdārzu apmeklē 70 000 līdz 100 000 apmeklētāju, no kuriem aptuveni 30% viesu ir bērni un jaunieši.

Top komentāri

Kauns
K
Iet bojā Gaujiena un simtiem citu vēsturisku muižu. Bet mēs te radām mākslīgas "svētvietas".
latvietis
l
PRIEKŠ KAM LATVIJAI VAJAG SĀTANA DĀRZU ! TIKAI SLIMIEM IDIOTIEM !
Neslāvs
N
Neviens urla uz Likteņdārzu netiek aicināts. Jūsu domas latviešiem ir pilnīgi neinteresējošas ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas