Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: No bērna līdz prezidentam - cilvēki novieto svecītes pie Rīgas pils mūra

Lāčplēša dienas vakarā Rīgas pils aizsargmūri jau tradicionāli rotā simtiem aizdegtu svecīšu.

Lielākoties svecītes tiek novietotas speciālās tērauda konstrukcijās, vairākas noliktas arī zemē pie mūra sienas. Nolikt svecītes pie sienas devušies vecāka gada gājuma cilvēki, kā arī pilsētas viesi, kuri noliek svecītes, kā arī fotografējas. Tāpat savas svecītes novietoja kā valsts pirmais pāris - prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu - tā ģimenes ar bērniem un jaunieši.

Jau ziņots, lai pasargātu Rīgas pils vēsturiskā apkārtmūra ķieģeļus no neatgriezeniskas termiskas bojāšanas, ko rada svecīšu izdedži un liesmu karstums, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) arī šogad pie mūra uzstādījusi mobilā tērauda konstrukciju, uz kuras Lāčplēša dienā aicina novietot aizdegtās svētku svecītes, aģentūru LETA informēja VNĪ pārstāvji.

Mobilais tērauda aizsargsiets, kura idejas autors ir arhitekts Pēteris Blūms, tiek izmantots jau trešo gadu ar mērķi racionāli plānot svecīšu izvietojumu, nebojājot vēsturisko apkārtmūri.

Tērauda aizsargsiets veidots no 175 posmiem, un tās garums ir 184 metri, bet platums - viens metrs. Uz viena aizsargsieta posma iespējams izvietot 60 svecītes jeb 10 500 svecītes kopumā pa visu sienu.

Kā ziņots, šodien godinot Brīvības cīņās kritušos Latvijas karavīrus, valstī tiek svinēta Lāčplēša diena. Tā tika iedibināta īsi pēc 1919.gada 11.novembra - datuma, kurā Latvijas bruņotie spēki guva uzvaru pār skaitliski lielāko un arī labāk apbruņoto Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku.

Top komentāri

Urā
U
Prezidents mums muļķis no laukiem.
Lacplesu Lacis
L
Vai Latvijas valsts ir noladeta un latviesu tauta ir noladeta, ka, kops ir atjaunota Latvijas valsts neatkariba par prezidentiem ir iecelti vieni idioti, debilikis, zagli, stulbi, slinki, egoistiski cilveki. Kads stulbenis bija un ir Rumpis, kada zagle, egoistiska, alkatiga ragana bija un ir Vikene, kads stulbenis, lupata bija un ir Zagleris, kads debilikis bija un ir Berzins, Vejonis...nu cik ilgi vel 100 idioti par prezidentiem ieveles vienus kretinus, stulbenus, zaglus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas