Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Piketi izglītības reformas atbalstam

Pie Saeimas ēkas ceturtdienas rītā notika divi piketi izglītības satura reformas atbalstam.

Vienu piketu rīkoja partiju apvienība Attīstībai/Par!, bet otru - iniciatīvas grupa Vecāki par labāku izglītību.

Attīstībai/Par! uzskata, ka bērnu un valsts nākotnes interesēs vispārējās izglītības mācību satura reforma ir pilnībā atbalstāma un akūti nepieciešama. "Atstāt šā jautājuma izlemšanu nākamajai Saeimai nozīmē nolemt Latviju atpalicībai. Kvalitatīva, mūsdienīga izglītība ir valsts konkurētspējas atslēga. Kvalificēta darbaspēka trūkums jau ir Latvijas realitāte. Šī tāpat ir izšķiršanās, vai ļaut cilvēkiem turpināt aizbraukt, vai arī dot iemeslu atgriezties," norāda politiskā spēka pārstāvji.

Tomēr vienlaikus Apvienībai/Par! nav apmierināta ar izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (Vienotība) rīcību, nesniedzot nepieciešamo atbalstu reformas gaitai un tās galvenajiem ieviesējiem - skolotājiem. "Centieni vienlaikus skolās risināt mācību saturu, sešgadnieku apmācību, skolu tīkla optimizāciju u.c. liecina par atbildīgā ministra absolūtu nekompetenci," pauž partiju apvienības pārstāvji.

Otra piketa organizētāji - iniciatīvas grupa Vecāki par labāku izglītību - norāda, ka "mūsu paaudzes pienākums un atbildība ir vadīt bērnu izglītošanās procesu tā, lai skolā viņi mācītos ar prieku un patiesu interesi, lai viņi uzdrīkstētos meklēt un radīt inovatīvus risinājumus, kā arī patstāvīgi mācītos visa mūža garumā, tādējādi nodrošinot savu spēju reaģēt uz pārmaiņām dzīvē". Pēc iniciatīvas grupas domām, tieši to nodrošinātu Skola 2030 principu ieviešana.

Saeima ceturtdien parlamenta sēdē otrajā lasījumā skatīs likumprojektu, kurā iekļauts regulējums saistībā ar izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu skolās.

Izglītības komisija iepriekš izskatīja visus priekšlikumus Vispārējās izglītības likumam. Komisijas vairākums konceptuāli noraidīja ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Taču deputāti atbalstīja izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu par gadu vēlāk, nekā sākotnēji bija piedāvājusi Izglītības un zinātnes ministrija.

Top komentāri

Aleksandrs Fēgezahs
A
Šķidras tās piketētāju rindas. Laikam tur ieradušies tikai ESF finansētā projekta dalībnieki.
Kailis Plikais
K
Tas kam plakāts ar "Mēs esam par reformu" un tie kas ir par 2030 g laikam ir ideālisti, kam ne jēga kāda būs rītdiena, ja vien lasa PPLV mediju DEZINFORMĀCIJU. Tāds 2030 g kāds šobrīd iedomāts nekad te nepienāks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas