Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

FOTO: Pirmajā darbības mēnesī Laimas šokolādes muzeja ekspozīciju ir apskatījuši vairāk nekā 2500 apmeklētāju

Savā pirmajā darbības mēnesī kopš 1.janvāra Laimas šokolādes muzejs ir uzņēmis jau 2 670 apmeklētājus, liecina muzeja apkopotā informācija.

"Katru dienu muzejs uzņem vairākas ekskursantu grupas, skolēnus un bērnudārzu audzēkņus, ģimenes ar bērniem, pieaugušos un vecāku gadu gājuma apmeklētājus, kuri atceras kā Laimas fabrika darbojās Miera ielā jau pirms daudziem gadiem. Esam priecīgi, ka varam pastāstīt par Laimas vērtībām un dāvināt pozitīvās emocijas un mīlestību," paudusi Laimas šokolādes muzeja vadītāja Dace Reisone.

Aktīvākie muzeja apmeklētāji ir bērni. Janvārī muzeja ekspozīciju ir apskatījuši 1246 skolas un pirmsskolas vecuma bērni, 160 studenti, 1148 pieaugušie un 116 pensijas vecuma interesenti.

Vairāk nekā 400 apmeklētāju ir arī izmēģinājuši pašu rokām darināt šokolādes konfektes muzeja Radošajā darbnīcā. Tāpat muzejs ir kļuvis par iecienītu dzimšanas dienu un ballīšu rīkošanas vietu.

Lai arī muzejs savas durvis pirmajiem apmeklētājiem atvēra pērn 18.decembrī, lielās intereses dēļ līdz gadu mijai tas uzņēma tikai iepriekš pieteiktās grupas, bet regulāru darbu atsāka janvārī.

Laimas šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam šogad paliek 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtošanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes.

Ekskursija Laimas šokolādes muzejā gida pavadībā ilgst apmēram stundu un tās laikā katrs var baudīt karsto šokolādi, izgatavot savas īpašās šokolādes tāfelītes iepakojumu, nofotografēties un iefilmēt savu īpašo novēlējumu uz skatuves, kā arī uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi un Laimu. 

Laimas šokolādes muzejs ir tapis vēsturiskajā ēkā - Miera un Palīdzības ielas stūrī. Šo Latvijas industriālā mantojama sarakstā iekļauto namu 1939.gadā projektējis arhitekts Staņislavs Aloizs Borbals. 

Muzeja koncepcijas autors ir Norvels Hermanovskis, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsonis  ar latviešu saknēm. Mākslinieka vectēvs Teodors Hermanovskis bija pirmais Latvijas satiksmes un darba ministrs un bija ievērojams būvinženieris. Muzeja tapšanas procesam tika piesaistīti arī vairāki citi Latvijas mākslinieki.

Laimas šokolādes muzejs ir tapis ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Kopumā ēkas renovācija un muzeja iekārtošana izmaksāja gandrīz miljonu latu, no tiem vairāk nekā 200 000 latu ir ERAF finansējums.

Muzejs strādā katru dienu izņemot pirmdienas no plkst. 10 līdz 19. Muzeja apmeklējums pieaugušajiem maksā 7 eiro, skolēniem, pilna laika studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām – 5 eiro, bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem – 3 eiro, bet bērniem līdz 3 gadu vecumam apmeklējums ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas