Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Rīgā darbu sāk pirmā jaunas koncepcijas Latvijas pasta nodaļa

Darbu uzsākusi Latvijas Pasta pirmā jaunas koncepcijas pasta pakalpojumu sniegšanas vieta – Rīgas 10.pasta nodaļa pēc rekonstrukcijas un jaunu darbinieku piesaistes atjaunojusi darbu moderna dizaina telpās, ieviešot mūsdienīgus klientu apkalpošanas principus un aktīvu komunikāciju ar apmeklētājiem, optimizējot apkalpošanas procesus un ātrumu, kā arī organizējot preču tirdzniecību atvērtā tipa stendos, vēsta uzņēmums.

Pie nodaļas atklāta arī Latvijā vienīgā velonovietne, kas izvietota uz ielas braucamās daļas, neaizņemot gājējiem paredzēto teritoriju un divu automašīnu vietā ļaujot novietot desmit divriteņu.

Rīgas 10.pasta nodaļa Elizabetes ielā 41/43, ņemot vērā tās atrašanās vietu un telpu izvietojumu galvaspilsētas centrā, izvēlēta par pirmo jaunas koncepcijas Latvijas Pasta nodaļu, nodrošinot augstas kvalitātes mūsdienīgus standartus gan klientu apkalpošanā, gan preču un pakalpojumu pārdošanā, gan ārējā veidolā. Nodaļas kolektīvs ir veidots no jauna, izsludinot darbinieku atlasi un pretendentiem izvirzot augstas prasības kā klientu apkalpošanas, tā svešvalodu zināšanu jomā.

“Rīgas 10.pasta nodaļa ir sākums pilnīgi jaunai pasta pakalpojumu sniegšanas kultūrai mūsu uzņēmumā. Tā ir kardināli atšķirīga pieeja preču un pakalpojumu piedāvājumā, klientu apkalpošanā un dizainā. Šis pozitīvais pavērsiens nenozīmē, ka visu līdzšinējo pieredzi uzskatām par nepiemērotu, bet tas pierāda, ka esam fleksibls un atvērts uzņēmums, vienmēr gatavs aktīvai rīcībai, mūsdienīgiem risinājumiem un jauniem izaicinājumiem,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Jaunās koncepcijas nodaļa paredz apmeklētājiem draudzīgāku un elastīgāku apkalpošanas modeli, sniedzot pakalpojumus pie stāvletes un tādējādi nodrošinot ciešāku saskarsmi ar klientu. Procesi nodaļā optimizēti tā, lai panāktu ātrāku un efektīvāku apkalpošanu: par sūtījumu saņemšanu klienti parakstās elektroniskā veidā speciālos paraksta termināļos, izslēdzot nevajadzīgu papīra, laika un darba resursu patēriņu. Savukārt daļa laikietilpīgāko darbu pārcelti ārpus nodaļas uz Latvijas Pasta šķirošanas kompleksu, atslogojot darbiniekus, kas iesaistīti klientu apkalpošanā.

Arī atvērtā tipa mazumtirdzniecības preču stendi samazina nodaļā pavadāmo laiku – sortiments ir brīvi pieejams apskatei ikvienam klientam, kurš vēlamo preci var izvēlēties pats un tad samaksāt kasē. Šādā veidā izvietots arī sūtījumu iepakojums, ko klients savlaicīgi var pielāgot savam sūtījumam, neveidojot rindu un maksājot kasē jau par izvēlētu preci.

Rīgas 10.pasta nodaļa pagaidām ir pirmā Latvijas Pasta nodaļa, kur īstenots klientu apkalpošanas uzlabojumu komplekss risinājums. Vienlaikus jau 2018.gadā visās Latvijas Pasta nodaļās tiks izvietoti jauni kases sistēmu datori, nodrošinot pakalpojumu operatīvāku sniegšanu, un mobilie termināļi sūtījumu izsniegšanai un reģistrēšanai.

Savukārt ar multifunkcionālo klientu plūsmas vadības sistēmu In-Out visā Latvijā patlaban aprīkotas jau 84 nodaļas, organizējot ne tikai pakalpojumu saņemšanu nodaļā uz vietas, bet ļaujot pakalpojumiem pieteikties arī attālināti, izmantojot Latvijas Pasta mobilo lietotni, – šī sistēma darbojas arī Rīgas 10.pasta nodaļā. Lietotnes funkcionalitātes paplašināšanas rezultātā tajā tiešsaistes režīmā jau pavisam drīz būs iespējams sekot līdzi arī rindas virzībai, sniedzot iespēju prognozēt laika patēriņu konkrētā pakalpojuma saņemšanai.

Latvijas Pasts jau divus gadus aktīvi veido klientiem labvēlīgāku vidi pasta nodaļās, un viens no tās elementiem ir arī īpaša dizaina drošas velonovietnes, kas līdz 2018.gada beigām būs izveidotas jau pie 20 pasta nodaļām. Pie Rīgas 10.pasta nodaļas uz ielas braucamās daļas ir atklāta Latvijā unikāla velonovietne, kas neaizņem gājējiem paredzēto teritoriju un divu automašīnu vietā ļauj novietot desmit divriteņu. Tā guvusi lietotāju plašu atzinību un tiek aktīvi izmantota.

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. 

Top komentāri

Saņēmējs
S
Jo smukāk, jo labāk! Vēl labāk būtu, ja atrisinātu ilgo gaidīšanu rindā, lai saņemtu sūtījumu.
Derglis
D
Neredzu nekā revolucionāra. Lai aizpildītu veidlapu, joprojām tiek tērētas vairākas minūtes. Kaut kā nemanāmi izbeidzās pasta informatīvā sistēma ar IBM OS/2. Viens gan redzams, ka interjeram nauda nav žēlota. Tad jau 20% arī būs pieklājīgi.
latvietis
l
NU,JĀ ! LŪPAS UZKRĀSOTAS ! BET DARBA STILS VECAIS ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas