Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: VUGD turpina glābšanas darbus sprādzienā cietušajā Āgenskalna dzīvojamajā mājā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) turpina glābšanas darbus sprādzienā cietušajā Āgenskalna dzīvojamajā mājā, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

Viņa stāstīja, ka patlaban notikuma vietā joprojām notiek sagruvušo un degušo ēkas konstrukciju pārmeklēšana. Glābējiem palīgā ieradusies Rīgas pašvaldības traktortehnika. Tāpat tiek sakopta ielas braucamā daļa, jo sprādziena rezultātā tā noklāta ar ķieģeļu gruvešiem.

Patlaban negadījuma vietā nav atjaunota satiksme, piebilda Vītola.

Kā ziņots, naktī uz ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Kā informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), ņemot vērā, ka šādos negadījumos potenciāli var būt liels cietušo skaits un traumas var būt smagas, NMPD Operatīvās vadības centrs uz negadījuma vietu nosūtīja septiņas mediķu brigādes, tostarp ārsta speciālista brigādi un reanimācijas brigādi.

Medicīniskā palīdzība bija nepieciešama sešiem cietušajiem - trim no viņiem bija vieglas traumas un palīdzību varēja sniegt uz vietas, divus cietušos nogādāja slimnīcā ar salīdzinoši vieglākām traumām, bet smagākā stāvoklī bija cietušais, kurš ilgāku laiku bija iespiests zem drupām ēkas sagruvušajā daļā, līdz bija iespējams viņu atbrīvot.

Tā kā mediķi nevar doties bīstamajā zonā, ticis pielietots NMPD un VUGD sadarbības īpašais algoritms, kas izstrādāts pēc pieredzes Zolitūdes traģēdijā un kam apmācīti glābēji - sekojot ārsta norādēm, glābēji pielietoja atsāpināšanas līdzekli cietušajam vēl atrodoties zem drupām.

Pārmeklējot sagruvušo ēkas daļu, drupās tika atrasts arī viens bojā gājis cilvēks.

Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesu. VUGD sākotnēji pieļauj, ka sprādzienu izraisījusi gāzes noplūde.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas