Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FT komentētājs apšauba Latvijas varasiestāžu noliegumu par nerezidentu noguldījumu ieplūšanu no Kipras

Britu finanšu laikraksta _Financial Times _komentētājs apgalvo, ka Latvijas varasiestāžu noliegumi par nerezidentu noguldījumu plūsmu no Kipras uz Latviju esot pretrunā ar starptautiskiem signāliem.

Laikraksta komentētājs Džozefs Koterills izcēlis trīs citātus, kuri, viņaprāt, ir pretrunīgi, vienlaikus izsakot mājienu, ka Latvija varētu kļūt par "nākamo Kipru".

Viens no laikraksta izceltajiem citātiem ir aģentūras Reuters martā ziņotais, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) amatpersonas brīdinājušas Latvijas varasiestādes nepieņemt no Kipras aizplūstošo krievu naudu.

"Mūsu Latvijas draugiem tika skaidri pateikts - ja jūs vēlaties pievienoties eirozonai, jums nevajadzētu nodrošināt patvērumu Krievijas naudai, kas aizplūst no Kipras," pēc aģentūras Reuters ziņotā, sacījis kādas eirozonas valsts centrālās bankas baņķieris.

Latvijas Finanšu ministrija tolaik noliedza, ka šādi signāli no Briseles būtu saņemti, norādot, ka šī informācija ir baumas.

FT izcēlis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Kristapa Zakuļa sacīto, ka nekas neliecina, ka krievu uzņēmēju nauda no Kipras masveidā plūst uz Latviju un ka nerezidentu noguldījumu apjoms Latvijā nepārsniedz vēsturisko vidējo līmeni.

Laikraksta komentētājs tālāk pievienojis fragmentus no Moody's izdotā ziņojuma par nerezidentu noguldījumiem, norādot, ka tie ir pretrunā ar Zakuļa izteikumiem.

Raksta noslēgumā FT komentētājs retoriski piezīmē, ka "mūsdienās krieviem draudzīga ofšora banku sistēmas reputācija vairs nav tik saistoša, vai ne?".

Kā liecina FT pieejamā informācija, komentāra autors bieži raksta par finanšu jautājumiem, taču viņam nav pieredzes un izglītības finanšu jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas