Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Futbola halles īpašnieki piedāvā Rīgā izveidot masu vakcinācijas centru

Futbola halle Playoff Arena un trīs medicīnas pakalpojumu sniedzēji piedāvā Rīgā izveidot masu vakcinācijas centru, kurā mēneša laikā pret Covid-19 varētu vakcinēt vismaz 62 400 iedzīvotāju, vēsta Masu vakcinācijas centra apvienības projekta pārstāvis Ilvars Koscinkevičs.

Šim nolūkam Masu vakcinācijas centra apvienībā ir apvienojušies Playoff Arena telpu īpašnieki - SIA Playoff - un trīs medicīnas pakalpojumu sniedzēji, paužot gatavību realizēt masu vakcinācijas projektu Rīgā.

Masu vakcinācijas centra apvienības idejas autors, Playoff Arena īpašnieks Kristofers Ritovs aģentūrai LETA gan neatklāja, kuri ir tie trīs medicīnas pakalpojumu sniedzēji, kuri piekrituši iesaistīties projektā, jo tāda esot šo medicīnas pakalpojumu sniedzēju vēlme. 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka atbildīgajiem Veselības ministrijā, kā arī Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā un citiem atbildīgajiem šie medicīnas pakalpojumu sniedzēji ir zināmi un viņiem ir noslēgti līgumi ar Nacionālo veselības dienestu.

Par masu vakcinācijas centra izveides ideju atbildīgie pirmo reizi esot informēti 17.februārī, bet otro - šonedēļ, tomēr pagaidām, pēc Ritova sacītā, sniegta tikai formāla atbilde par to, ka informācija saņemta.

Tajā pašā laikā Koscinkevičs aģentūrai LETA norādīja, ka Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs ir uzaicinājis apvienību uz virtuālu saziņu piektdienas vakarā.

"Pēdējo četru nedēļu laikā kopā ar vakcinētājiem esam rūpīgi strādājuši pie masu vakcinācijas projekta, lai šodien ar pārliecību teiktu: mēs varam nodrošināt masu vakcinācijas centra darbību no A līdz Z. Viss, kas mums būtu nepieciešams no valsts, ir pašas vakcīnas un cilvēku novirzīšana uz centru, - visu pārējo mēs izdarīsim paši," pauda Ritovs.

Vienlaikus projekta autori norāda, ka masu vakcinācijas centra izveidei pieejamās 2650 kvadrātmetru telpas, kas atrodas Kauguru ielā 6 pie Kalnciema tilta Rīgā, un 5300 kvadrātmetru pieguļošā teritorija ar 250 autostāvvietām ļautu palielināt vakcinācijas jaudu līdz 300 000 mēnesī, ja talkā nāktu valsts vai privātais sektors ar vēl 22 mediķiem.

"Masu vakcinācijas centra apvienība" savā plānā iekļāvusi vairākus aspektus - sākot ar cilvēku un privātā transporta plūsmu, pēcvakcinācijas pacientu uzraudzības zonām, 97 vienlaicīgi strādājošām personām, beidzot ar plašām palīgtelpām medicīnas materiālu uzglabāšanai un personālam, kā arī īpašu reanimācijas zonas izveidi.

Ja valsts puse piekristu šāda centra izveidei, Masu vakcinācijas centru apvienība prasa 9,91 eiro par vakcīnu. Šāda cena, pēc Ritova paustā, ir tāda pati, kā valsts noteiktais tarifs ārstiem par apskati un piemaksa par brīvdienu darbu, bet zemāka nekā valsts noteiktais tarifs par vakcināciju ģimenes ārstu praksēs.

Par šo cenu apvienība sola nodrošināt centra izveidošanai, aprīkošanai un nodrošināšanai, neprasot papildu piemaksas par telpu nomu vai iekārtošanu.

"Mēs vēlamies, lai Latvijas sabiedrība pēc iespējas ātrāk tiktu vakcinēta un dzīve atgrieztos ierastā ritmā. Un mums ir gatavs detalizēts plāns, kā to izdarīt," uzsvēra Ritovs.

Jau ziņots, ka aprīlī Latvijā plānots sākt liela mēroga vakcināciju pret Covid-19, kam patlaban gatavojas Vakcinācijas projekta birojs, pašvaldības, mediķi un daudzi citi iesaistītie. Liela mēroga vakcinācijas pret Covid-19 centru izveidei iezīmētas kopumā 20 pilsētas Latvijā.

Līdz šim vakcinēti tiek tikai prioritāro grupu pārstāvji un vakcinācija notiek medicīnas iestādēs, kā arī pie ģimenes ārstiem, tomēr plānots, ka nākotnē poti pret Covid-19 varēs saņemt visi Latvijas iedzīvotāji un tiks rīkotas arī izbraukuma vakcinācijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas