Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Gada otrajā ceturksnī par 3,3% pieaugušas darbaspēka izmaksas

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vienas stundas darbaspēka izmaksas valstī 2012.gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieauga par 13 santīmiem jeb 3,3%. Pēc sezonāli izlīdzinātiem1) datiem pieaugums bija 4,1%, bet pēc kalendāro dienu skaita izmaiņu ietekmes izlīdzināšanas – 4,7%.

Lielākais vienas stundas darbaspēka izmaksu pieaugums gada laikā vērojams transporta un uzglabāšanas nozarē – 9,4%, valsts pārvaldē un aizsardzībā; obligātā sociālā apdrošināšanā – 6,7%, izmitināšanā un ēdināšanas pakalpojumos – 6,1% un citu pakalpojumu nozarē – 5,0%.

2012.gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar 2011.gada 2.ceturksni, darbaspēka izmaksu apjoms valstī pieauga straujāk nekā nostrādātās stundas – par 7,7% (stundas – par 4,3%).

Lielākais vienas stundas darbaspēka izmaksu pieaugums gada laikā vērojams transporta un uzglabāšanas nozarē – 9,4%, valsts pārvaldē un aizsardzībā; obligātā sociālā apdrošināšanā – 6,7%, izmitināšanā un ēdināšanas pakalpojumos – 6,1% un citu pakalpojumu nozarē – 5,0%. Visās šajās nozarēs pieaugumu ietekmēja galvenokārt regulārās darba samaksas kāpums. Transporta un uzglabāšanas un citu pakalpojumu nozarēs palielinājās arī neregulārā darba samaksa, bet valsts pārvaldē un aizsardzībā – brīvprātīgās sociālās apdrošināšanas iemaksas un pabalsti.

Vienas stundas darbaspēka izmaksas samazinājās tādās nozarēs kā ūdens apgāde; notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošana un sanācija – par 4,0%, ieguves rūpniecība un karjeru izstrāde – par 3,8%, profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi – par 3,1%, kā arī nedaudz izglītības nozarē – par 0,2%. Minētajās nozarēs kritumu ietekmēja nostrādāto stundu straujāks pieaugums, turklāt ūdens apgādes; notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas nozarē samazinājās darba devēja izmaksāto pabalstu apjoms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas