Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gaismas pilī notiks Levita inaugurācijas pasākums

Jaunievēlētajam valsts prezidentam Egilam Levitam šī gada 8. jūlijā paredzēts inaugurācijas pasākums, kas norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās, aģentūrai LETA apstiprināja prezidenta padomniece Aiva Rozenberga.

Viņa norādīja, ka izvēlētā vieta ir dziļi simboliska un nav izvēlētā nejauši. Tāpat Rozenberga pauda pateicību LNB un tās vadītājam Andrim Vilkam par iesaistīšanos organizatoriskajos darbos.

Rozenberga skaidroja, ka par pasākuma norises dienu izvēlēta pirmdiena un tādējādi netiks kavēts lasītavu darbs, jo ierasti pirmdienās bibliotēkas lasītavas ir slēgtas.

Rozenberga arī norādīja, ka, diemžēl, uz pasākumu nevar tikt uzaicināts plašāks apmeklētāju loks, bet tiek izmantotas maksimālās iespējas, ko sniedz LNB. Viņa piebilda, ka katrai personai izsūtīts ielūgums, kas domāts vienai personai, un organizatori cenšas apgūt plašāko sadarbības partneru loku.

LETA jau ziņoja, ka Saeima 29. maijā Levitu ievēlēja Valsts prezidenta amatā. Par Levitu nobalsoja 61 deputāts.

Parlamenta vasaras brīvlaika laikā 8. jūlijā ir sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā Levits dos svinīgo solījumu, lai oficiāli stātos Valsts prezidenta amatā.

Saskaņā ar Satversmi Valsts Prezidents, uzņemoties amata pienākumus, Saeimas sēdē dod svinīgo solījumu: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Kad Valsts prezidenta amatā stāsies Levits, pilnvaras noslēgsies Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Pat šādā reizē nevarat iztikt bez kļūdām ???
bibliokārs
b
Tas ir patiesi gaumīgi - labs simbols labam sākumam. Ielūgums vienai personai - tas ir oficiāls Valsts pasākums, tur nav ko vīriem/sievām/sekretārēm darīt. Tie lai dodas uz Rendez-vous ar Vaikuli. Tue jau ejot tas krējums, sviests un paniņas.
Margarēta
M
Ielūgums 1 personai uz vakarā notiekoši pasākumu ir diplomātisks feils. Civilizētās valstīs tā nedara! Ja grib šādā veidā samazināt cilvēku skaitu un izslēgt visādu prominenču dzīvesbiedrus, tad pasākums jārīko dienā līdz plkst. 18.00 Levits sāk kā pāķis, jo ne pats pārzina etiķeti, ne Rozenberga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas