Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

Gauss: airBaltic vērtība ir pieaugusi

Ja nacionālai aviokompānijai airBaltic arī turpmāk neizdosies piesaistīt stratēģisko investoru, kā laba alternatīva ir kompānijas akciju kotēšanas sākšana fondu biržā, un šis risinājums jau ticis apspriests, tā LNT ziņām norādīja airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Nacionālā aviokompānija airBaltic sākusi realizēt lielāko investīciju projektu vēsturē, pērkot 30 un rezervējot vēl 30 Bombardier CS300 sērijas lidmašīnas aptuveni 4 miljardu eiro vērtībā. Šāds lēmums  pilnībā nomainīt un paplašināt gaisa kuģu floti ir izsaucis pozitīvas atsauksmes pasaulē. "Aviokompānijas vērtība pieauga pēc lidmašīnu pasūtījuma," LNT ziņām norādīja airBaltic vadītājs Martins Gauss, kurš arī uzskata, ka šim lēmumam vajadzētu sekmēt stratēģiskā investora piesaisti, kas nevedas jau vairāk kā divus gadus. 

airBaltic pērn bija rekordaugsta peļņa, tā bija ļoti laba zīme jebkuram investoram, atzīst aviokompānijas vadītājs. "Mums tuvojas vēlēšanas, tāpēc es nedomāju, ka nākamajās 100 dienās mēs redzēsim ziņas, ka kompānija ir pārdota. Bet, jā, pasaule skatās uz mums. Es ticu, ka aviokompānijai vajadzīgs stratēģisks partneris nākotnē, bet laika ziņā spiediena uz to nav."
 
Vienlaikus airBaltic vadītājs kā ļoti labu vērtē iespēju kompānijas akcijas sākt kotēt fondu biržā, kas nozīmē, ka par tās īpašnieku varētu kļūt jebkurš. Pēc viņa teiktā, valsts galvenā vēlme ir spēcīga satiksmes sistēma un nav nozīmes, vai to atbalsta ar finanšu vai stratēģiskā investora līdzekļiem. Arī uzņēmuma vadība esot atvērta dažādu veidu akcionāriem. Jautāts, kurš šobrīd izskatās reālāks scenārijs, Gauss pauda uzskatu, ka tas atkarīgs no potenciālo investoru intereses. "Es domāju, mums jāskatās, ko tirgus saka par airBaltic veiksmes stāstu un tas mums tiešā veiksmes stāsts. Tātad, vai nu kompāniju kotējam biržā vai arī meklējam vienu vai divus investorus - tas ir akcionāru lēmums," izteicās Gauss.

Gauss pārņēma airBaltic vadību 2011.gadā un pēdējos gadus ir viena no pelnošākajām amatpersonām Latvijā. Gauss LNT Ziņām atklāja, ka turpinās vadīt airBaltic vēl trīs gadus, jo nesen ar viņu pagarināts darba līgums līdz 2020.gadam. "Ja jūs jautājat man par nākotni, tad mana nākotne ir te. Un es gribu tagad gūt panākumus no visa tā darba, ko mēs ieguldījām pirmajos septiņos gados, un tas pats attiecas arī uz pārējo vadību," atzina Gauss.

airBaltic gada nogalē plāno paziņot jaunus maršrutus, un neplāno slēgt nevienu no esošajiem, arī ne lidojumus Rīga-Liepāja, lai gan šis maršruts esot izdevīgs galvenokārt tikai tad, ja tā pasažieri no Rīgas turpina ceļu tālāk ar citiem airBaltic reisiem. 

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Tava milzu alga Vienotības ielikteni ir pieaugusi.
Gauss ir jānomaina
G
Ja investori redz, ka Gauss patur 50% algā no airBaltic gada peļņas, viņi saprot, ka ir darīšana ar Nigērijas tipa shēmu, protams ka neivestēs. Vispirms Gauss ir jāieliek jāatlaiž, tad varbūt investēs. British Airways, peļņa 2017 gadā 1.7 miljardi. alga sefam 5 miljoni. tā ir 1/ 175 daļa, nevis 50% ka Gausam. AirBaltic ir vienigā aiviokompānija ES valsti, kur vaditajs patur 50% peļnu.
Jābūts Stulbiņš
J
Šodien vērtība pieaug, bet rīt bankroptēs. Tāda nu ir PPNL (PēcPadomijasNeLatvijas) loģika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas