Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gobzems LZAP lēmumu saista ar vēlmi nepieļaut viņa kļūšanu par premjeru

Ministru prezidenta amatam nominētais politiķis Aldis Gobzems (KPV LV) lēmumu par viņa izslēgšanu no advokatūras saista ar vēlmi nepieļaut, lai viņš kļūtu par premjeru.

Komentējot Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) lēmumu atbalstīt viņa izslēgšanu no advokatūras pēc LZAP disciplinārlietu komisijas lēmuma, Gobzems atbildēja, ka "katram domājošajam cilvēkam ir pilnīgi skaidrs", ka tiekot darīts viss, lai nepieļautu viņa stāšanos valdības vadītāja amatā.

"Taču šīs darbības ir aptuveni tādas pašas kā zvirbuļiem, kas aiz loga plēšas savā starpā, kaujas un rāda muskuļus," pauda Gobzems. Viņš uzskata, ka lēmums par viņa izslēgšanu no advokatūras ticis pieņemts "gļēvā, aizmuguriskā veidā", neuzaicinot viņu uz attiecīgo sanāksmi. Politiķis norādīja, ka "tādiem sīkumiem" kā šis LZAP lēmums viņš pievēršot tikpat daudz uzmanības, "cik zvirbuļiem".

Politiķis skaidroja, ka LZAP šādu lēmumu pieņēmusi tāpēc, ka viņš nogalināto maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunku nosaucis par bandītu. Gobzems atkārtoja, ka uzskata, ka Bunkus ģimenei esot jāsēž cietumā un ka LZAP nebūs "domu policija, kas ierobežos viņam izteikt šādu viedokli". Politiķis apgalvoja, ka starp lēmuma pieņēmējiem par viņa izslēgšanu esot arī Bunkus ģimenes interesēs strādājošas personas.

Uz norādi, ka tiesa, nevis atsevišķas personas nosaka, kurš jāsoda ar cietumsodu, Gobzems norādīja, ka par Bunkus paudis savu viedokli. Politiķis izteicās, ka nav zinājis, ka, "atklājot, iespējams, noziedzīgus nodarījumus, viņu par to sodīs personas, kas solījušās sargāt likumisko kārtību".

Gobzems apliecināja, ka pārsūdzēs lēmumu par viņa izslēgšanu no advokatūras, piebilstot, ka likumā paredzētā kārtībā LZAP tikšot atgādināts, ka viņi nedrīkst iejaukties politiskajā procesā. Viņš solīja, ka pret LZAP neizmantos politisko ietekmi.

Kā ziņots, LZAP ir atbalstījusi Gobzema izslēgšanu no advokatūras, aģentūra LETA apstiprināja LZAP vadītājs Jānis Rozenbergs. Viņš apstiprināja, ka Gobzema izslēgšana bija saistīta ar LZAP disciplinārlietu komisijas lēmumu.

LZAP lēmumus var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Padomes lēmuma par advokāta izslēgšanu, atstādināšanu vai atskaitīšanu no advokātu skaita, vai par advokāta darbības apturēšanu pārsūdzēšana neaptur šā lēmuma darbību līdz dienai, kad stājas spēkā galīgais nolēmums lietā.

LZAP ir ierosinātas divas disciplinārlietas pret Gobzemu. Viņš novembra sākumā lūdza LZAP tās izbeigt, jo, viņa ieskatā, tās nav pamatotas. Tāpat Gobzems pauda viedokli, ka saistībā ar viņa advokāta darbības apturēšanu, jo viņš ievēlēts Saeimā, šīs disciplinārlietas vairs neesot aktuālas.

Pirmā disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta augusta beigās. Šī disciplinārlieta tika ierosināta pēc noslepkavotā advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes, kā arī advokāta Romualda Vonsoviča un citu cilvēku iesniegumiem.

Otra disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Tiesa faktā, ka Gobzems no advokatūras izslēgts nepamatoti, goda un cieņas aizskāruma lietas skata tiesa, uz tiesu aizvainotajiem arī bija jādodas, ja gribēja kompensāciju ( atvainošanos, ziņu atsaukšanu, naudu). ZAP nevar izvērtēt Gobzema teiktā patiesumu, cita lieta tiesa. Tiesa var! Un tā ir ābece. Te mēs vērojam ļoti netīru, negodīgu spēli, un tas nav smuki - advokātu cunftes priekšnieki un lēmēji. PS. Gobzem, zināšanai - zvirbuļi nav tukša vieta, viņi ir uzmanības vērti!
Jābūts Stulbiņš
J
maksātnespējas administratori, kuru starpā bija Mārtiņu Bunku, ir parādu piedzinēji, savas peļņas labad.
Tauta uzvarēs.
T
Vecs komunistu gājiens. Viņi jau nezin tādu jēdzienu kā godīgums. Viņi vienmēr ir izmantojuši pašas zemiskākās metodes, lai novāktu sev nevajadzīgus cilvēkus. Šis ir viens no piemēriem kā vecā mafija cenšas NOVĀKT sev bīstamu konkurentu !!! Tiek iesaistīti vizdažādākie spēki arī mēdiji, jo Gobzems ir jaunais politiķis, kurš vēlas, lai Latvija kļūtu par turīgu un tiesisku valsti ar turīgiem un laimīgiem cilvēkiem. Vecā mafija to, protams, nevēlas. Viņiem ir svarīgi, lai šeit labi klātos bagātajiem, bet pārējie, lai izdzīvo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas