Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Grāmatas neatļautā publicēšanā vainotais skolotājs atvainojies grāmatas autoram

Liepājas 15.vidusskolas vēstures skolotājs Pāvels Jurs ir atvainojies autoram Valdim Klišānam par nodarīto morālo aizskārumu, kura kā autora grāmatas „Vēsture vidusskolai, 1.daļa”, „Vēsture vidusskolai, 2.daļa”, „Vēsture vidusskolai, 3.daļa” un „Vēsture vidusskolai, 4.daļa” viņš ievietoja interneta mājas lapā www.pavelsjurs.lv.

Pāvels Jurs ir atzinis, ka ir rīkojies prettiesiski, un pēc elektroniskās sarakstes ar autoru nav izņēmis minētās grāmatas no interneta mājas lapas.

Diena.lv jau rakstīja, ka šā gada maijā Valsts policija veikusi kratīšanu Liepājas 15.vidusskolas vēstures skolotāja, Liepājas Universitātes doktoranta Pāvela Jura dzīvesvietā un atzinusi viņu par aizdomās turēto saistībā ar vēstures grāmatas neatļautu publicēšanu internetā.

Šādas policijas darbības notikušas, pamatojoties uz SIA "Apgāda Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas 5.februāra iesniegumu policijā par Jura izveidoto mājaslapu, kurā bija ieskenēta izdevniecības izdotā Valda Klišāna grāmata "Vēsture vidusskolai". Jurs apgalvo, ka bijusi ievietota atsauce uz izdevniecību "Apgādu Zvaigzne ABC", "taču diemžēl saskaņojuma nebija".

Kā skaidroja skolotājs, mājaslapa "www.pavelsjurs.lv" ir pirmā Latvijā, kurā bērni par velti varēja apgūt dažādas vēstures tēmas. Tajā bija Jura sagatavota audiolekcija, prezentācijas un citi metodiskie materiāli. Mājaslapu skolotājs izveidojis, jo daudziem bērniem nav nepieciešamo līdzekļu, lai iegādātos mācību materiālus. Par mājaslapas izveidošanu skolotājs bija saņēmis pat atzinību no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas