Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gultu noslodze intensīvajās terapijās sasniedz 60%

Gultu noslodze Latvijas slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās pašlaik sasniedz vidēji 60%, ceturtdien valdības sēdē atzina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Viņa stāstīja, ka aizvadītajā nedēļā Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodze svārstījās no 50% līdz 59%. Pirms Lieldienām no slimnīcām izrakstīti daudzi pacienti, taču pēc svētkiem hospitalizēto skaits atkal audzis.

Kopējā slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās gultu noslodze vidēji ir 60%. Lielāka tā ir Rīgas klīniskajās slimnīcās, bet mazāka reģionos.

Pēc Heibergas paustā, samazinās slimnīcu personāla saslimstība ar Covid-19. Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru plānots arī analizēt, cik no sasirgušajiem mediķiem jau ir vakcinēti pret Covid-19.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas sākumā Covid-19 pacientiem Latvijas slimnīcās bija atvēlētas 1202 gultasvietas. No tām 173 ir paredzētas smagā stāvoklī esošu pacientu ārstēšanai, kas ir par vienu vairāk nekā pirms nedēļas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās saskaņā ar datiem uz trešdienu ar Covid-19 bija saslimuši 211 darbinieki. Kopumā saistībā ar Covid-19 prombūtnē ir 296 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas