Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Haubicēm šāviņu netrūks: Latvija saņem lielāko munīcijas piegādi kopš neatkarības atjaunošanas

Nacionālie bruņotie spēki sākuši saņemt apjomīgāko piegādi 155 mm munīcijai, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju un nodrošinātu apmācības procesu ar no Austrijas iegādātajām M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmām, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"Apjomīgākā munīcijas piegāde kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas ir nepārprotams pierādījums, ka Latvijas armija ir labi sagatavota un ekipēta, lai aizsargātu mūsu valsti," gandarījumu pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P).

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzsvēra, ka "apjomīgā munīcijas piegāde vēlreiz pierāda, cik konsekventi virzāmies uz bruņoto spēku spēju nodrošināšanu. Savlaicīga munīcijas piegāde liecina par to, ka mūsu nodrošinājuma sistēma darbojas efektīvi un pārmetumi par laikus nesaņemtu bruņojumu un ekipējumu neattaisnojas. Esmu gandarīts par to."

Munīcija iegādāta NATO Atbalsta un Iepirkumu aģentūras Munīcijas atbalsta partnerības ietvaros un

pasūtījumā iekļauta gan apmācību, gan kaujas munīcija. Turpmākās munīcijas piegādes paredzētas 2019. gada laikā.

Jau ziņots, ka 2017. gada aprīlī tika parakstīts divpusējs līgums starp Latvijas Aizsardzības ministriju un Austrijas Aizsardzības un sporta ministriju par M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmu iegādi, tai skaitā uguns vadības un apmācības platformu iegādi. Pašgājējhaubiču sistēmu iegāde ir nozīmīgs Nacionālo bruņoto spēku artilērijas papildinājums, kas ļauj uzlabot valsts aizsardzības spējas.

Lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju, kā arī uzlabotu Latvijas spēju pilnvērtīgi integrēties NATO operācijās un mācībās, no Austrijas kopumā iegādātas 47 kaujas tehnikas vienības. 

Top komentāri

aha
a
un tik lādēs un tik šaus!
Scorseze
S
Šogad likvidēs vismaz piecas izglītības iestādes.
Hmmmmm
H
Ja jautājat man, Mr.Scorseze, tad Latvijā tā jau par daudz skolas un nav brīnums, ka taisa ciet. Vēl pie reizes, lai aiztaisa dažas krievu skolas. Pat krievu jaunatne nemāk latviski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas