Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Idiotisma maldugunis

Vainojot valsti savā nespējā atdot paša acīmredzot milzīgos apmēros bezatbildīgi sagrābtus, visticamāk, nekad neatmaksājamus kredītus, pazīstamais dziesminieks un dzejnieks Kaspars Dimiters paudis vēlmi atteikties no Latvijas pilsonības. Viņa izplatītais, nu jau kārtējais paziņojums pēc savas būtības ir tik nožēlojams, ka citā reizē būtu pazemojoši to pat citēt.

Taču šoreiz ir citādi. Dimiters ir neatgriezeniski pārkāpis pēdējās robežas un nonācis tajā pusē, no kuras atpakaļceļa vairs nav. Patiesībā viņš kļuvis par simbolu katra Latvijas iedzīvotāja personīgajai neizdarībai, negribēšanai, nespēkam, bezatbildībai, slinkumam, gļēvumam, neuzņēmībai, neapdomībai, savtīgumam un egoismam. Latvijas Republikas pilsonība ir liela vērtība. Un Latvija ir lieliska vieta, kur dzīvot. Pēdējo gadu laikā man ir bijusi iespēja viesoties vairāk nekā četrdesmit pasaules valstīs, un šie ceļojumi tikai stiprinājuši ticību Latvijai. Jo mēs dzīvojam pat uz vidējā Eiropas fona sakoptā, gana pārtikušā, drošā, skaistā un mierīgā zemē, tādā, kurā uzņēmīgiem ļaudīm joprojām ir atvērtas gandrīz visas durvis. Tas ir neapstrīdams fakts, un to noliegt var tikai cilvēks, kurš nespēj paskatīties tālāk par savu degungalu, ieraugot dzīvi visā tās daudzveidībā un krāšņumā.

Tādi indivīdi kā Dimiters indē sabiedrisko domu, radot iespaidu, ka viss ir slikti. Viņi aizdedzina malduguņu lāpas un savu bieži pārdabisko enerģiju tērē mehāniskai to vicināšanai, nevis personīgās un valsts labklājības celšanai.

Taču, lai cik arī skaistas un vilinošas, tās ir un paliek tikai viltus praviešu iedegtas maldugunis. Katram pašam ir iespēja lemt par savu likteni, un valsts nav vainīga pie tā, ka kādam privātas vieglprātības dēļ ir apķīlāta manta. Mēs katru dienu izdarām izvēles, pieņemam lēmumus, šo to ietekmē nejaušība un Dieva pirksts. Taču atslēgas vārds ir un paliek atbildība. Atbildība pret sevi, savu ģimeni, savu mantu, pārējo sabiedrību un, jā, arī valsti. Latviju. Un, mētājoties ar tādiem vārdiem kā «es atsakos no Latvijas pilsonības», tikai tiek turpināta pēdējos gados plaukstošā vaimanāšana un Latvijas gānīšana. Jo ir daudz vieglāk problēmas, pie kurām vainojams galvenokārt esi tikai un vienīgi tu pats, novelt uz valsti. Tad nav jādomā un jāanalizē, tad nav jākārpās uz priekšu, tad var tikai gausties un izkliegt lāstus. Lāstus, kuri būtu jāvelta nevis Latvijai, bet pašam sev.

Top komentāri

Gabriēls
G
Pilnīgi piekrītu autoram. Labi, ka šādas domas parādās, labi, ka tās izsaka jauni cilvēki. Tās beidzot ir atvadas no padomju laikiem, no dzīves, kad tev nevajadzēja domāt, labāk bija nedomāt vispār, tavā vietā domāja citi. Piekrītu arī tam, ka Latvija ir gana sakopta, gana droša, skaista zeme. Ja kāds to indē, tad nemitīgie, gaudojošie, vaimanājošie, citus gānošie komentāri. Reizēm gribas jautāt: kas notiek ar latviešu tautu? Droši vien jau starp komentāru rakstītājiem ir gan Dimitera tipa neveiksmnieki, gan profesionāli Latvijas ienaidnieki, kuri īsteno komunistu un lielkrievu komunistu sapni, kas izskanēja jau 1991. gadā - "uz ceļiem atrāposiet atpakaļ (uz PSRS, bet tagad uz Krieviju)". Tādās reizēs, kad negatīvā kļūst pārāk daudz, pabraucu pa Latviju - un redzu to pašu - tā ir sakopta, skaista zeme. Cilvēki strādā, jā ne visiem iet labi, bet ir jādzīvo!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas