Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Iedzīvotāji Lietuvas prezidentei pauž sašutumu par Maxima Latvija vadības attieksmi

Atsevšķi aicinājumi boikotēt Maxima veikalus izskanēja jau uzreiz pēc traģēdijas Zolitūdē, kad veikala Maxima XX jumta iebrukuma rezultātā bojā gāja 54 cilvēki. Taču līdz ar Maxima Latvija valdes locekļa Gintara Jasinska paziņojums, ka no amata jāatkāpjas tikai tiem, kuri jūtas vainīgi traģēdijā un Maxima Latvija pārstāvji nejūtas nedz politiski, nedz juridiski atbildīgi par notikušo, sociālajos tīkos izplatījies aicinājums vērsties pret veikalu ķēdi arī sūtot vēstules Lietuvas prezidentei.

Šādu uzņēmuma vadības paziņojumu, pēc tam, kad politisko atbildību demisionējot uzņēmies premjers Valdis Dombrovskis un līdz ar to kritusi valdība, daļa Latvijas iedzīvotāju uztvērusi "kā spļāvienu sejā". Pēc Jasinska paziņojuma sociālajā tīklā Facebook izveidota lapa Maxima boikots, kuras mērķis ir miermīlīga Maxima boikota aktivitāšu koordinācija.

Jau ceturtdien autovadītāji aicināti pulcēties pie Maxima bāzes vārtiem, lai kopīgi uzsāktu "informatīvi izglītojošu aktivitāti Maxima vadībai par cilvēkcienīgu rīcību" saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Lapas veidotāji cilvēkus aicina ievērot sabiedrisko kārtību, vienlaikus vēršoties arī pie policijas un lūdzot to nodrošināt.

Sociālajos tīklos zibenīgā ātrumā arī izplatās Latvijas iedzīvotāju vēstule Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei. Vēstulē aprakstīti notikumi Latvijā, norādot, ka Maxima un Vilnius Prekyba vadības rīcība ir ne tikai apkaunojoša, bet pat šausmīga. Vēstulē norādīts, ka Maxima pat oficiālo valstī izsludināto sēru laikā ne uz dienu nav slēgusi tīkla veikalus un aprakstīti iepriekš presē izskanējušie darba apstākļi veikalos.

Vēstulē teikts, ka reakcija uz Maxima vadības rīcību var ietekmēt ne vien abu valstu ekonomiskās attiecības, bet arī labās attiecības starp abām nācijām un cilvēkiem. 

Vēstules nobeigumā Lietuvas prezidentei lūgts darīt visu iespējamo, lai Latvijas iedzīvotāji justu, ka kaimiņvalsts līderi ir viņu pusē. "Mēs nedrīkstam ļaut bezatbildīgām dažu lietuviešu darbībām kaitēt abu valstu attiecībām," teikts vēstulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas