Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

IeM izsaka līdzjūtību aizsaulē aizgājušā policijas ģenerāļa Jāņa Apeļa tuviniekiem

Iekšlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību ģenerāļa Jāņa Apeļa tuviniekiem, viņam mūžībā aizejot, un atceras ilggadējo iekšlietu nozares profesionāli, ģenerāli un ar Triju Zvaigžņu ordeņa Zeltītu goda zīmi apbalvoto Jāni Apeli kā cienījamu profesionāli, zinošu sirds cilvēku un goda vīru."Jānis Apelis bija nozares profesionālis, kura ieguldījums izmeklēšanas darbā kalpoja kā piemērs turpmākajām izmeklētāju paaudzēm.

Arī Jāņa Apeļa ieguldījums Drošības policijas attīstībā ir nenovērtējams Latvijas drošības kontekstā," līdzjūtību tuviniekiem izsaka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis."Jānis Apelis bija savas valsts un zemes patriots. Īsts profesionālis, sava darba darītājs un atmiņā paliks kā sirsnīgs un jauks cilvēks," kolēģi atceras Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.Jānis Apelis dzimis 1942.gada 8.jūnijā Daugavpilī, 1969.gadā ieguvis augstāko izglītību, absolvējot Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.Savu darba mūžu viņš ziedojis, strādājot iekšlietu sistēmā. Dienesta gaitas Apelis uzsāka 1966.gada 24.jūnijā kā Rīgas pilsētas Oktobra rajona iekšlietu daļas izmeklēšanas nodaļas izmeklētājs. No 1970.gada līdz 1986.gadam strādājis dažādos amatos, veicot gan izmeklētāja, gan Rīgas pilsētas Kirova rajona iekšlietu daļas priekšnieka pienākumus.   No 1986.gada līdz 1989.gadam viņš vadīja Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes izmeklēšanas daļu, bet no 1989.gada līdz 1990.gadam bija Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes priekšnieka vietnieks.No 1990.gada līdz 1991.gadam Apelis dalījās ar pieredzē gūtajām zināšanām, strādājot Minskas augstākās milicijas skolas Rīgas fakultātes krimināltiesību katedrā par vecāko pasniedzēju.1991.gadā viņš kļuva par Rīgas pilsētas iekšlietu pārvaldes Milicijas departamenta štāba priekšnieku, no 1991.gada līdz 1992.gadam strādāja par Iekšlietu ministrijas Milicijas departamenta priekšnieku, bet 1992.gadā - par Latvijas Republikas iekšlietu ministra vietnieku un Informācijas departamenta priekšnieku. 1993.gadā Apelis kļuva par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku, bet no 1996.gada līdz 1999.gadam viņš bija Drošības policijas priekšnieks.  Ģenerālis Jānis Apelis vairāk kā 60 reizes apbalvots par priekšzīmīgu dienestu iekšlietu nozarē, tai skaitā, arī ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Jāņa Apeļa izvadīšana pēdējā gaitā notiks piektdien, 12.septembrī, plkst.14 no Pirmo Meža kapu kapličas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas