Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Iepriekšējo dienu bargais sals nedaudz sabaidījis slēpotājus

Slēpošanas cienītāji ziemas priekus var baudīt lielākajā daļa no slēpošanas trasēm, taču iepriekšējo dienu bargais sals slēpotājus ir nedaudz sabaidījis un aktivitāte uz kalniem pagaidām ir salīdzinoši zema, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja.

Slēpošanas trašu pārstāvji stāstīja, ka, nedaudz mazinoties salam, kopš vakardienas un arī šodien cilvēku rosība uz klaniem palielinās un tiek prognozēts, ka slēpotāju skaits šajās dienās pieaugs.

Pie Cēsīm esošā "Žagarkalna" pārstāve stāstīja, ka cilvēki bija nedaudz sabijušies no lielā sala, taču kopš vakardienas pēcpusdienas aktivitāte ir diezgan liela. "Žagarkalnā" atvērtas ir sešas slēpošanas trases, un šodien kalnā tiek svinēta arī Pasaules Snovborda diena.

Madonas novada "Lido kalnā" cilvēku plūsma ir pieaugusi līdz ar sala mazināšanos, un īpaši liela slēpotāju aktivitāte tiek plānota Ziemassvētku brīvdienās. Lai slēpotāji varētu sasildīties, šonedēļ "Lido kalnā" tika kurināti arī ugunskuri, tomēr bargais sals darīja savu un slēpotāju bija mazāk. Patlaban kalnā esot mīnuss 15 grādi un cilvēki pamazām sabraucot.

Arī "Ozolkalnā" pirmajās dienās cilvēku aktivitāte nav bijusi sevišķi liela, jo lielais aukstums un pēkšņā ziema ietekmēja cilvēku izvēli doties aktīvajā atpūtā. Pirmie drosmīgākie apmeklētāji izvēlējās pavadīt uz kalna īsāku laiku, nekā parasti sezonas sākumā.

Arī "Baiļos" Valmieras pusē atvērtas ir visas trases, un slēpotāji esot diezgan aktīvi. Neskatoties uz auksto laiku, arī vakar aktivitāte bijusi liela.

Savukārt pie Siguldas esošajā "Reiņa trasē" slēpotājiem atvērtas ir divas trases, bet cilvēku aktivitāte ir zemāka nekā gaidīts. Slēpotāji var doties arī uz Engures novadā esošo "Milzkalnu", kur ir atvērtas vairākas slēpošanas trases.

Inčukalna novada "Rāmkalnos" atvērtas ir abas kalna puses, un slēpotāju aktivitāte kopš kalna atvēršanas piektdien esot diezgan liela.

Siguldas "Kaķīškalnā" slēpotāji no sala neesot sabijušies un neviens par aukstumu nesūdzoties. "Cilvēki brauc un slēpo, bet nav tā, ka gāž mūs riņķī," sacīja "Kaķīškalna" pārstāve.

Slēpošanas cienītājiem atvērtas ir arī slēpošanas kalna "Lemberga hūte" trases.

Savukārt Latvijas augstākās virsotnes Gaiziņkalna slēpošanas trases "Lielais Golgāts" un "Mazais Golgāts" pašlaik darbojas uz pusslodzi, jo bargais sals spieda mainīt plānus un slēpošanas sezona pilnā apmērā tiks atklāta vien īsi pirms svētkiem - 23.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas