Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Iespējams, nopludināti AIP studiju programmu izvērtējuma audita dati

Augstākās izglītības padome (AIP) ir neizpratnē par to, ka publiskajā telpā nonācis SIA Deloitte Latvia veiktais audita ziņojums par AIP īstenoto Eiropas sociālā fonda projektu "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai", portālu Diena.lv informēja AIP.

AIP norādīja, ka ir neizpratnē, kā šie dati nonākuši publiskajā telpā, jo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis publiski paudis, ka šī audita rezultāti ir tikai tā veicēja - SIA Deliotte Latvia un pasūtītāja - IZM - rīcībā.

AIP par datu noplūšanu uzzinājusi no TV3 raidījuma Nekā personīga pārstāvjiem, kuri piektdien bija ieradušies pie AIP uz interviju.

Padome arī uzsvēra, ka minētā audita rezultāti publiski tiks darīti zināmi tikai nākamās nedēļas sākumā, ko piektdien, 15.februārī, tiekoties ar Latvijas Rektoru padomi, atkārtoti apliecināja arī R.Ķīlis.

AIP uzskata, ka, iespējams, no kādas no divām personām, kuru rīcībā bija šis ierobežotās pieejamības informācijas ziņojums - IZM un vai SIA Deloitte Latvia - ir notikusi ierobežotas pieejamības informācijas noplūde vai zagšana. "Tas nozīmē, ka atbilstoši Latvijas normatīvajam regulējumam, nepieciešama tiesībsargājošo institūciju piesaiste, lai pārliecinātos par likumdošanā noteikto normu un procesu ievērošanu, tajā skaitā - IZM," pauda AIP.

AIP apliecināja, ka tās rīcībā nav minētais SIA Deloitte Latvia ziņojums un tā nekad līdz šim nav ar tādu iepazīstināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas