Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ieteikumi kā bērnus pasargāt no elektrotraumām

Sākoties skolēnu pavasara brīvdienām, kuru laikā bērniem un pusaudžiem būs daudz brīva laika, kā pasargāt atvasi no elektrotraumām, informē Sadales tīkla pārstāve Egita Kancāne.

AS Sadales tīkls aicina pieaugušos atgādināt bērniem, ka ir bīstami kāpt elektrolīniju balstos, laist gaisa pūķus elektrolīniju tuvumā, sviest uz vadiem rotaļlietas, stieples vai citus priekšmetus, bojāt ielu elektriskā apgaismojuma spuldzes, izolatorus un elektroiekārtas, atvērt elektriskās sadales skapjus un transformatoru apakšstaciju durvis, iet aiz elektroiekārtu drošības aizžogojumiem vai apakšstaciju teritorijās u.tml. Bīstamo objektu tuvumā ir izvietoti brīdinājumi par elektrobīstamību – dzeltenas trīsstūrveida zīmes ar melnu apmali un melnu zibens simbolu vidū – kas obligāti jāievēro.

Tāpat katru gadu tiek gūtas elektrotraumas, kuras izraisa neuzmanīga rīcība ar sadzīves elektroierīcēm, kad tiek izmantotas savu laiku jau nokalpojušas elektroierīces vai arī tās tiek lietotas neatbilstoši instrukcijai. Pirms elektroierīču lietošanas AS „Sadales tīkls” aicina pārbaudīt iekārtu stāvokli, lai pārliecinātos, vai tās nav bojātas. Saplaisājusi, bojāta vadu izolācija vai ar izolāciju nepārklāti vadi var izraisīt gan bīstamu elektrotraumu, gan degšanu. Pirms iekārtu pieslēgšanas elektrotīklam rūpīgi jāiepazīstas ar to lietošanas instrukciju.

Ja bērns kāda iemesla pēc tomēr guvis elektrotraumu, par nelaimi nekavējoties jāziņo pieaugušajiem un jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība, zvanot pa tālruni 112.

Vienlaikus, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, lūdzam nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

AS Sadales tīkls atgādina, ka ikviena neapdomīga un patvaļīga darbība elektrolīnijās un elektroietaisēs ir bīstama, jo var apdraudēt cilvēka dzīvību un veselību, kā arī var nodarīt kaitējumu gan tehnikai, gan elektroietaisēm un nereti arī pārtraukt elektroenerģijas piegādi klientiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas