Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Par pirmo ģenerāli sievieti Latvijā 2004.gadā kļuva Ārija Meikališa; Spurei (attēlā) pašlaik ir pulkveža pakāpe, kura viņai piešķirta 2013.gada 24.aprīlī

IeVP vadītāja Spure kļūs par otro sievieti Latvijā, kurai piešķirs ģenerāļa dienesta pakāpi

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītājai Ilonai Spurei rosina piešķirt ģenerāļa pakāpi, līdz ar to viņa kļūs par otro sievieti Latvijā, kurai tā piešķirta, liecina valdības nākamās nedēļas darba kārtība. 2004.gadā valdība policijas ģenerāļa dienesta pakāpi piešķīra toreizējai Latvijas Policijas akadēmijas rektorei Ārijai Meikališai, viņa kļuva par pirmo ģenerāli sievieti Latvijā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir valdība amatpersonai pēc piecu gadu nodienēšanas pulkveža speciālajā dienesta pakāpē, ja iegūta atbilstoša akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un amatpersona ieņem amatu, kuram atbilst ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe.

Spurei pulkveža pakāpe tika piešķirta 2013.gada 24.aprīlī. No 2013.gada 18.jūlija Spure pilda IeVP priekšnieces amata pienākumus.

Šā gada 5.aprīlī - pēdējā amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtēšanā par periodu no 2016.gada 30. marta līdz 1.martam - Spure novērtēta ar novērtējuma pakāpi A1, proti, ka viņa atbilst noteiktajām prasībām un viņu var virzīt iecelšanai augstākā amatā.

Par šo Tieslietu ministrijas (TM) ierosinājumu Ministru kabinets lems 16.maijā.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) kopumā uzsver Spures darba efektivitāti un amatpersonas ieguldījumu ieslodzījuma vietu sistēmas reformēšanā, kā arī atzinīgi novērtē Spures vadībā veiksmīgi īstenotos un arī turpmāk plānotos ieslodzīto resocializācijas pilnveidošanas pasākumus, tāpat IeVP priekšnieces pienesumu, tiecoties uz starptautisku cilvēktiesību standartiem atbilstošu risinājumu ieviešanu ieslodzījuma vietu sistēmā.

Top komentāri

Jānis
J
Kā I.Spurei var gribēt piešķirt ģenerāļa pakāpi un būt tik augsts viņas novērtējums,ja cietumos ir bardaks, piemēram februārī lasīju pietiek.com rakstu par Liepājas cietumā noklusēto lietu, kad ieslodzītais dienas laikā pakārās...un cik vēl visādas lietas tiek NOKLUSĒTAS cietumos...!!!
Ēdelweiss
Ē
Par neizdevušos Ivanova slepkavības organizēšanu piešķir deģeneratoprostitūto īpaši speciālo dienasmeitas činu...
Hūgo Vācietis
LAI TEV MEITIŅ ŠAJĀ ĻOTI SMAGAJĀ DARBĀ PALĪDZ PATS DIEVS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas