Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

IKEA Ziemassvētku sezonā visātrāk izpirkti rotājumi sēņu formā

Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA Latvijas veikalā Ziemassvētku sezonā iedzīvotāji visātrāk izpirka rotājumus sēņu formā vai sēņu apdruku, aģentūrai LETA pastāstīja IKEA Latvijas veikala vadītāja Inga Filipova.

Vienlaikus viņa norādīja, ka IKEA visvairāk iegādājās arī aromātiskās un parastās sveces, dāvanu papīrus un dāvanu maisiņus, kā arī "Strala" zvaigznes un virtenes sarkanā un zelta krāsā.

Filipova atzīmēja, ka kopumā Ziemassvētku kolekcijas pārdošana un svētku laiks ir viens no aktīvākajiem gada periodiem gan IKEA veikala apmeklētības, gan apgrozījuma ziņā. Citi aktīvie periodi ir laiks pirms skolas sākuma, pavasaris un izpārdošanas.

Tāpat viņa atzina, ka IKEA Ziemassvētku sezona sākas oktobra vidū, bet jau oktobra beigās un novembra sākumā pārdotas pirmās eglītes, un ir vērojams, ka cilvēki svētkiem sāk gatavoties savlaicīgi - jau novembrī.

Kā norādīja Filipova, vispirms iegādāti spilveni un citas mājas tekstila preces. Vēlāk, decembrī, cilvēki sāk vairāk pirkt lampiņu virtenes, bet aktīvākais svētku rotājumu un eglīšu pārdošanas laiks ir decembra vidus.

Salīdzinājumā ar Lietuvas iedzīvotājiem, Latvijas iedzīvotāji lielākoties iegādājas ne tikai iekštelpai dekoratīvos rotājumus, bet arī dekorus, ko var iekārt logā. "IKEA un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktās aptaujas dati par Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju iepirkšanās tendencēm Ziemassvētkos liecina, ka 53% Latvijas iedzīvotāju nevar iedomāties Ziemassvētkus bez rotājumiem, bet 39% - bez svecēm.

Savukārt Lietuvas iedzīvotājiem vienlīdz patīk gan dabīgās, gan mākslīgās eglītes (katru no tām izvēlas ap 40% aptaujāto). Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku dabiskajām eglītēm - tās izvēlas vairāk nekā 60%, bet 23% dod priekšroku mākslīgajām eglītēm.

Tostarp gan latviešu, gan lietuviešu pirktāko preču saraksta augšgalā ir sveces.

Kā noskaidrots aptaujā, Latvijā iedzīvotāji izvēlējās dāvināt dāvanas, ko var izmantot ikdienā. Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% aptaujāto norādīja, ka tā ir pārtika, saldumi un dzērieni, 32% - interjera un mājokļa labiekārtošanas preces, 32% - skaistumkopšanas produktus vai kosmētiku.

Aptauju pēc IKEA pasūtījuma 2018.gada novembrī veica "Norstat", aptaujājot 500 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
nez ko gan tas vareetu noziimeet, varbuut cilveeki zemapzinjaa grib braukt uz iiriju lasiit seenes? jaaprasa sabiedriibas uzvediibas analiitikjiem, piemeeram Kazhokai, taa kaa parasti vareetu visu zinaat, sen nav maniita..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas