Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ilggadējais Citadeles vadītājs Guntis Beļavskis atstāj amatu

No pirmdienas, 2.marta, amatu pametis bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, kurš nolēmis turpināt karjeru uzņēmējdarbībā, informē bankas pārstāve Kristīne Mennika.

Beļavskis Citadeli vadīja kopš 2012.gada.

No šodienas valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Citadeles finanšu direktors Johans Akerbloms. Mennika piebilda, ka pārejas periodā līdz 1.jūnijam Beļavskis palīdzēs jaunajai vadības komandai pārņemt uzsāktos projektus un iniciatīvas.

Beļavskis paziņojumā medijiem norāda, ka ir izlēmis pievērsties uzņēmējdarbībai, lai "piedalītos vairāku aizraujošu projektu attīstībā Latvijā un citās valstīs".

Viņš norāda, ka Citadele ir pilnībā nomainījusi savu biznesa modeli no valsts glābtas, sarežģītas bankas ar lielu augsta riska klientu skaitu, līdz modernai, spēcīgai reģionālajai bankai, kas apkalpo vietējos uzņēmumus un privātpersonas.

"2019.gada rezultāti ir labākie Citadeles vēsturē. Banka ir stabilāka nekā jelkad agrāk. Labākais klientu serviss, augstākā klientu lojalitāte tirgū, visaugstāk novērtētā mobilā lietotne – tas un daudz kas cits ļaus aizraujoši vērot bankas panākumus jau tuvākajā nākotnē, nu jau kā lojālajam klientam un bankas atbalstītājam. Es nododu banku drošās rokās – kompetentai komandai, kas, pieredzējušu un spēcīgu akcionāru atbalstīti, padarīs Citadeli par čempionu ne tikai Baltijā, bet arī ārpus tās," paziņojumā citēts Beļavskis.

Akerbloms paziņojumā medijiem norāda, ka banka un tās vadības komanda pateicas Beļavskim par līderību un ciešo sadarbību daudzu gadu garumā. 

"Esam droši par bankas turpmāko stabilo un pozitīvo attīstību. Ticam, ka pāreja būs vienmērīga, un Beļavskis turpinās būt daļa no Citadeles ģimenes kā lojālais klients un vēstnesis," norāda Akerbloms.

LETA jau vēstīja, ka banka Citadele pagājušajā gadā strādāja ar 38,976 miljonu eiro peļņu, kas ir par 18% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt Citadeles grupas peļņa pērn bija 36,504 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2018.gadā, liecina bankas publiskotā informācija.

2018.gadā banka Citadele guva 33,037 miljonu eiro peļņu, bet Citadeles grupa nopelnīja 34,846 miljonus eiro.

2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas Citadele akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora Ripplewood meitaskompānijai ASV RA Citadele Holdings LLC un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabājusi 25% mīnus vienu bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka Citadele 2018.gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Top komentāri

Dāvis
D
LŪK KĀDI ZAGĻI KĻUST PAR UZŅĒMEJIEM! VIŅŠ ARĪ PRET SAVIEM DARBINIEKIEM IZTURĒSIES KĀ ZAGLIS!
Traktorists
T
Nu un par cik tad to Citadeli pārdeva 69 mio EUR, kas ir divi gadi un investoriem ir viss piķis atpakaļ. Kur vēl stulbāks pārdevējs kā Dombrovskis ar Straujumu...? Tiešām izcili!
pimpeo
p
Mūk, jo savārījis ziepes..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas