Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ilgstošajā lietū sākuši tecēt Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa jumta logi

Spēcīgo lietavu laikā parādījušās sūces Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa jumta logos, taču slimnīcas darbu tas netraucē, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Sūces izveidojušās jaunā korpusa foajē. To rezultātā lietus no aptuveni četru stāvu augstuma pil uz grīdas, pastāstīja Sīle. Pagaidām zem sūcēm palikti spaiņi.

Notikušais pacientiem un personālam bīstamību nerada, turklāt gaitenis ir plašs un cilvēki šai vietai var brīvi apiet apkārt, skaidroja slimnīcas pārstāve.

Sīle norādīja, ka ēkai ir spēkā garantija, un visi bojājumi ir jānovērš būvniekam - pilnsabiedrībai "SBRE". Būvnieks par notikušo jau esot informēts.

"No vienas puses nepatīkami, jo neērtības jāpiedzīvo, taču notikušais liecina, ka ir jāveic uzlabojumi," uzsvēra Sīle.

Ēka nodota ekspluatācijā marta beigās un arī kopš tā laika notikušas lietusgāzes, taču līdz šim ēkā šādas problēmas nebija konstatētas, norādīja Sīle.

Jau ziņots, ka jaunā A korpusa pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 2017.gada 29.martā un atklāta pacientiem 1.jūnijā. Ēkā pabeigti celtniecības darbi 29 948 kvadrātmetru platībā, kur izbūvēti četri virsstāvi ar paaugstinātu izbūvi divu stāvu līmenī, un divi pazemes stāvi ar savienojošiem tuneļiem uz blakus esošajām būvēm.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no šīs summas 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kārtējo reizi putni jumtu izknābājuši, kā jau tas bija minētās kompānijas būvētajās VIDa un bibliotēkas ēkās?
auditors
a
krieviem labs sakāmais " more po koļeno", šitādiem re re viss pokui, ka tik naudi kabatā , kā bija ar tiem logiem jaunajam vidam ? nebija atbilstoši projektam , vai apmainīja , ne sū*a, piepucēja atbilstības deklarācijas un abgemacht, tas tāpēc , ka šitāds ģenerāluzņēmejs , administrē tikai piķi ,paturot sev krējumu , darbs ko padara ģenerāluzņēmējs , uzvinn konkursu , apvelk objektam riņķī žogu un saslēdz līgumus ar muļķiem kuriem nav objektā sertificēta speciaālista , galvenais atbildīgais , nezin parko atbild, tā jau sākumā stiegrbetona pārsegums sāka plaisāt un kolonas ļodzīties , vainu novēla uz salu , bet faktiski vajadzēja šitos triekt ratā un tos kukuļņēmējus samest aiz restēm
Hello
H
Projektā nebija paredzēti ūdeni necaurlaidoši logi. Galvenais, ka logs ir? Jā, ir! Pienemts. Nu būs tiesu darbi, būvnieks taču nav vainīgs, dabas stihija un nemāklīga apkopēja ne tā aizvēra logus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas