Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Infektologs Dumpis aicina "nemesties" izmantot iespēju tikties 25 cilvēkiem vienlaikus

Iedzīvotāji tiek aicināti "nemesties" izmantot iespēju tikties 25 cilvēkiem vienlaikus, rīkot bērnu ballītes un jubilejas, jo tādas satikšanās varētu nebūt drošas un varētu "izslēgt" no sabiedrības visu šo satikušos kompāniju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma noradīja Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

"Es vairāk mēģinātu izmantot šīs brīvības, lai varētu labāk organizēt savu darbu, distancēti tikties ar radiniekiem, vairāk izvairītos no iekštelpām," viņš teica, sakot, ka vasaras laikā var sēdēt ārā, kopā ēst, uzsverot, ka iekštelpas ir tās, kur ir palielināti riski, kad tiekas vairāki cilvēki.

Dumpis uzskata, ka Latvija Covid-19 kontekstā ir ļoti labi turējusies un, viņaprāt, mēs varam turpināt uzmanīgi dzīvot.

"Es nedomāju, ka Latvija tagad ir depresijā. Domāju, ka mēs esam ļoti kompensēti, strādājam un dzīvojam. Ir kategorijas, specialitātes, piemēram, kultūra un sports, kur tiešām ir grūti, un mums noteikti ir jāatbalsta cilvēki, kas nevar sevi izpaust šajā brīdī. Bet kopumā es domāju, ka mums depresijai nav bijis pamata nevienu brīdi," uzsvēra Dumpis, piebilstot, ka tas tiek atzīmēts arī starptautiski.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus no 12.maija būtiski atviegloti dažādi ierobežojumi.

Piemēram, no 12.maija drīkst organizēt tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vienlaikus ierobežojumu atvieglojumi atļauj pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem, ievērojot divu metru distanci un citas drošības prasības.

 

 

 

 

Top komentāri

atbilde
a
Esmu depresijā, jo man būs jāmaksā par kompensētajiem nestrādātājiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas