Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta zivju pārstrādes uzņēmumā Līcis-99 Kolkā

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta zivju pārstrādes uzņēmuma SIA Līcis-99 darbiniekiem, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma direktors Kaspars Cveiģelis. Covid-19 skartais cehs atrodas Kolkā.

Cveiģelis pastāstīja, ka pirmais ar Covid-19 saslimšanas gadījums reģistrēts pagājušajās brīvdienās. Pēc tam uzņēmums sazinājies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai vienotos par turpmāko rīcību.

"Uzņēmumā strādā vairāk par 200 strādniekiem no Dundagas un Talsu novadiem, kuri uz darbu Kolkas cehā dodas ar autobusu. Ar SPKC vienojāmies, ka visiem darbiniekiem veiks siekalu testu. Vakar visi testi tika nogādāti laboratorijā un cilvēki individuāli saņem to rezultātus. SPKC uzņēmumu nav informējis par to, cik konkrēti mūsu darbinieku patlaban ir slimi," sacīja Cveiģelis.

Viņš skaidroja, ka jau vakar pieņemts lēmums šodien un rīt apturēt ražošanu. "Kad saņemsim konkrētas norādes par turpmāko rīcību no SPKC, lemsim kad un kā atsākt ražošanu," sacīja Līcis-99 direktors.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Līcis-99 pērn strādāja ar 8 807 822 eiro apgrozījumu, nopelnot 2 266 018 eiro.

Līcis-99 ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. Līcis-99 pieder uzņēmumam Gamma Holdings A.O.I. (87,63%) un vairākām privātpersonām. Tās patiesais labuma guvējs ir Aivars Lejietis. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā.

Kā vēstīts, epidemiologiem ir aizdomas par Covid-19 uzliesmojumu kādā uzņēmumā Kurzemē, izriet no SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova sacītā intervijā Latvijas Radio.

Viņš teica, ka no pagājušajā diennaktī konstatētajiem 109 Covid-19 gadījumiem provizoriski visvairāk ir Kurzemē - vismaz 46 gadījumi. No tiem vismaz 32 gadījumi Dundagā un Talsos.

Viņš sacīja, ka vēl nevar simtprocentīgi to apgalvot, bet, visticamāk, lielais gadījumu skaits Kurzemē ir saistīts ar organizētu testēšanu vienā no uzņēmumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas