Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riga Plaza skatāma Palestīna tuvplānā

Tirdzniecības centrā Riga Plaza atklāta nacionālās informācijas aģentūras LETA fotogrāfa Edija Pālena darbu izstāde Palestīna tuvplānā.

Kā aģentūru LETA informēja izstādes kuratore Līga Laugale, 2013.gada decembrī Pālens piedalījās projektā Jauniešu foto maratons - Eiropas un Palestīnas fotogrāfi, kura mērķis bija lauzt stereotipus un kaut nedaudz palielināt sabiedrības informētību par Palestīnu un tās iedzīvotājiem.

Eiropas Savienības (ES) finansētās iniciatīvas mērķis bija apvienot Eiropas un palestīniešu fotogrāfus, piedaloties vienas nedēļas vizītē Palestīnā un uzņemot fotogrāfijas, kurās tiktu atklāta palestīniešu ikdiena. Vizītes grafiks ietvēra pilsētu, ciemu, bēgļu nometņu, kā arī ES finansēto projektu, mācību klašu un Sarkanā Krusta palīdzības centra apmeklējumu. Šajā iniciatīvā piedalījās pieci Eiropas un septiņi Palestīnas fotogrāfi. Eiropu pārstāvēja fotogrāfi no Itālijas, Lietuvas, Portugāles, Horvātijas un Latvijas. Latvijas pārstāvim Pālenam, tāpat kā pārējiem fotogrāfiem no Eiropas, nebija ne jausmas, uz kurieni viņi dodas.

"Pirms brauciena Google attēlu meklētājs par Palestīnu sniedza visai skopu un vienveidīgu ainu - nemieri, protesti, ieroči utt. Iebraucot Palestīnā no Izraēlas, likās, ka tā arī būs. Taču jau nākamajās dienās sapratu, ka šī ir ļoti īpaša un neizzināta vieta un ar nedēļu būs par maz. Atgriežoties mājās, kārtējo reizi pārliecinājos, un man tam ir spilgts pierādījums - fotogrāfijas -, ka citur ir vēl grūtāk nekā pie mums," stāsta fotogrāfs. Tā radusies doma parādīt mazu daļu no redzētā arī Latvijā.

Pēc projekta Jauniešu foto maratons - Eiropas un Palestīnas fotogrāfi noslēguma projekta fotogrāfi jau eksponējuši 42 fotogrāfijas - trīs izstādēs trīs dažādās vietās Rietumkrastā, lai palestīniešiem parādītu, kā eiropieši redz Palestīnu. Izstādes notika Rāmallā, Betlēmē un Nablusā.

Palestīna tuvplānā tirdzniecības centrā Riga Plaza būs aplūkojama līdz 22.jūnijam. Fotoizstāde norisinās starpkultūru festivāla Otrpus Vidusjūrai 2014 laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas