Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izdziedās Kāzu maršu, lai pievērstu uzmanību Vāgnera zāles stāvoklim

Lai pievērstu Saeimas deputātu un valdības uzmanību Vāgnera zāles stāvoklim, trešdien, 22. maijā, plkst.16 notiks atbalsta akcija pie Vāgnera ielas vēsturiskās ēkas logiem, aģentūru LETA informēja Rīgas Vāgnera biedrības pārstāvji.

Viņi norādīja, ka akcijā Latvijas Nacionālās Operas un Baleta kora solisti diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā izdziedās Kāzu maršu no Riharda Vāgnera operas Loengrīns. Tāpat viņš pauda, ka tajā pašā laikā notiks arī Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēju kopizstādes atklāšana pašā Vāgnera zālē.

Izstādē Vāgners - konstrukcija ar saviem darbiem piedalīsies Aigars Bikše, Kristians Brekte, Andris Teikmanis, Andris Vītoliņš un Kristaps Zariņš.

"Mērķis ir panākt, ka tiek atjaunota teātra zāle, piemērojot to kamerkoncertu un teātra uzvedumu vajadzībām, kā arī izveidot Riharda Vāgnera muzeju," atzīmēja biedrības pārstāvji.

Ēka Riharda Vāgnera ielā 4, Rīgā, celta 1781. gadā. Kādreiz ēkā bija Rīgas Pilsētas teātris, par kura galveno diriģentu no 1837. līdz 1839. gadam strādāja pasaules slavenais komponists Rihards Vāgners. Ēka ir ievērojams kultūrvēsturisks piemineklis un nozīmīga kultūras dzīves sastāvdaļa - no 1988. gada līdz slēgšanai 2006. gadā šajā namā darbojās Vāgnera koncertzāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas