Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izglītības ministrs sumina pasaules informātikas olimpiādes laureātus

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa svinīgā pasākumā Izglītības un zinātnes ministrijā apbalvoja un godināja vidusskolēnus par izcilajiem sasniegumiem nesen notikušajā Vispasaules informātikas olimpiādē Austrālijā, Brisbenā, portālu Diena.lv informē LIKTA pārstāvis Viesturs Deksnis.

"Man ir patiess prieks, ka spējam piedāvāt skolēniem starptautiski konkurētspējīgas zināšanas jomā, kas šobrīd ir pieprasīta un prestiža visā pasaulē. Aicinu jūs konkursā gūto pieredzi izmantot, lai iedvesmotu vienaudžus pievērsties informāciju tehnoloģiju apgūšanai, nodrošinot Latviju ar spēcīgiem un pieprasītiem speciālistiem," uzrunājot klātesošos, sacīja V.Dombrovskis.

Savukārt LIKTA prezidente Signe Bāliņa uzsvēra, ka tik mazai valstij kā Latvija šis ir nozīmīgs panākums: "Esmu patiesi gandarīta par iespēju apsveikt skolēnus ar sasniegumiem Brisbenā. Ceru, ka šis notikums kļūs par atspēriena punktu viņu karjerās."

"Man ir ļoti liels prieks par mūsu skolēnu panākumiem, kas Latvijai ir augstu jānovērtē - esam apsteiguši gan Igauniju, gan daudzas citas pasaules IT lielvalstis, tomēr jāturpina strādāt un nedrīkstam apstāties. Lielāka uzmanība jāpievērš tādiem mācību priekšmetiem kā fizikai, matemātikai un eksaktajām zinātnēm kopumā gan vidusskolās, gan augstākās izglītības iestādēs. Liela nozīme ir arī izglītības un zinātnes ministra personīgajai klātbūtnei, lai apsveiktu mūsu komandu," stāsta SIA Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Jau ziņots, ka Vispasaules skolēnu informātikas olimpiāde no 6. līdz 13.jūlijam notika Kvīnslendas Universitātē Brisbenā. Tajā Latvijas komanda saņēma vienu sudraba un divas bronzas godalgas. Sudraba medaļu izcīnīja Rīgas 89.vidusskolas 10.klases skolnieks Aleksejs Zajakins, bronzas – Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Ojārs Vilmārs Ratnieks un Rīgas 10.vidusskolas 9.klases skolnieks Aleksejs Popovs. Ceturtais komandas dalībnieks Mihails Smoļins (Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klase) parādīja labu sniegumu, tomēr viņam cīņā par medaļām šoreiz pietrūka veiksmes. Latvijas izlase kopvērtējumā apsteidza gan Lietuvas (viena sudraba medaļa), gan Igaunijas (trīs bronzas medaļas) komandas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas