Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

IZM par darbu Latvijas prezidentūrā 19 darbiniekiem izmaksājusi prēmijas teju 40 000 eiro apmērā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) par darbu Latvijas pirmajā prezidentūrā Eiropas Savienības (ES) Padomē 19 darbiniekiem izmaksājusi prēmijas 39 821 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, aģentūru LETA uzzināja ministrijā.

Kopumā prezidentūras sagatavošanā iesaistījās 37 IZM darbinieki.

Ministrijā norāda, ka Ministru kabineta noteikumi paredz, ka atļauts ir izmaksāt vienreizēju prēmiju, kuras apmērs nepārsniedz minētajai personai iepriekš izmaksāto piemaksu kopsummu prezidentūras laikā un tās apjoms nav lielāks par amatpersonas divu mēnešalgu apjomu.

IZM pirms prēmijas apmēra noteikšanas izvērtējusi katra tieši iesaistītā darbinieka ieguldījumu prezidentūras laikā, ņemot vērā sanāksmju skaitu, kuru sagatavošanā un norisē darbinieks bijis iesaistīts, un pasākumu laikā izstrādāto dokumentu skaitu.

Ministrijā arī atzīmē, ka, ņemot vērā nosacījumu, ka prēmijas apmērs nepārsniedz minētajai personai iepriekš izmaksāto piemaksu kopsummu, prēmijas realitātē visiem ir mazākas par atbilstoši intensitātei noteikto maksimālo prēmijas apmēru.

Prēmiju saņēmēju vidū prezidentūrā tieši iesaistītie ir augsta līmeņa profesionāļi ar atbilstošām svešvalodu zināšanām, kas ilgstoši gatavojās prezidentūrai, tostarp apmeklējot centralizētās apmācības, lai paaugstinātu savu kvalifikāciju.

Ņemot vērā lielo notikumu skaitu un darba slodzi, Latvijas prezidentūrā tieši iesaistītās ministrijas un padotības iestāžu amatpersonas un darbinieki ilgstoši strādāja brīvdienās un svētku dienās, kā arī ārpus noteiktā darba laika darba dienās.

Tāpat deviņi no 37 IZM darbiniekiem, kuri iesaistījās prezidentūras pasākumu rīkošanā, saņēmuši arī papildatvaļinājumus.

Prezidentūras laikā IZM rīkoja vai atsevišķos gadījumos koordinēja kopumā 28 pasākumus Latvijā, tai skaitā trīs augstākā līmeņa ministru sanāksmes - 5.Āzijas un Eiropas izglītības ministru sanāksmi, Profesionālās izglītības, Eiropas sociālo partneru un Eiropas Komisijas sanāksmi un Pirmo ES un Centrālāzijas izglītības ministru sanāksmi.

Papildus tam notikuši vēl aptuveni desmit citu institūciju rīkotie pasākumi, kuru sagatavošanā un norises nodrošināšanā piedalījušās ministrijas amatpersonas, tai skaitā teikušas uzrunas, pildījušas moderatoru vai darba grupu vadītāju pienākumus.

Prezidentūras laikā Briselē notika 42 ES Padomes darba grupu sanāksmes, trīs ES Padomes, kuras vadīja ministrijas amatpersonas, kā arī citas sanāksmes.

Ciešā sadarbībā ar IZM Latvijas prezidentūras laikā tika rīkoti aptuveni desmit pasākumi ārvalstīs, tai skaitā divas izglītības ministru sanāksmes Parīzē un Erevānā.

Jau ziņots, ka, noslēdzoties Latvijas pirmajai prezidentūrai ES Padomē, kas ilga pusgadu, vairākas ministrijas darbiniekiem izmaksājušas prēmijas, lai pateiktos par padarīto darbu. Veselības ministrija 28 darbiniekiem izmaksājusi 50 900 eiro, vēstīja LNT ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas