Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

IZM un universitāšu pārstāvji izstrādās plānu vienotas doktorantūras izveidei

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis piektdien tikās ar Latvijas Universitāšu asociācijas (LUA) biedriem, lai runātu par augstākās izglītības attīstību Latvijā. Asociācijas biedri ir nākuši klajā ar iniciatīvu veicināt universitāšu sadarbību doktorantūras studiju procesa nodrošināšanā, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Universitātes vēlas veicināt ciešāku sadarbību un resursu koncentrāciju sešu Latvijas Universitāšu starpā. Iniciatīvu ir parakstījuši Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksamniecības universitātes, Daugavpils universitātes un Liepājas universitātes rektori.

"Es ļoti augstu novērtēju rektoru iniciatīvu. Šis ir vēsturisks pavērsies augstākās izglītības tālākai attīstībai Latvijā," norāda izglītības un zinātnes ministrs V.Dombrovskis. "Vienotā doktorantūra ir pirmais solis ceļā uz mūsu augstskolu starptautiskās konkurētspējas celšanu," viņš turpina.

RTU rektors Leonīds Ribickis atzīmē: "Sadarbība doktorantūrā universitāšu starpā ir ļoti nozīmīga, jo tā dod iespēju koncentrēt spēkus un resursus pašās dārgākajās augstākā līmeņa studijās un zinātnes procesā. Šāda sadarbība dos iespēju universitātēm paaugstināt doktorantūras kvalitāti, attīstīt kopīgu infrastruktūru un veicinās jauno zinātņu doktoru un publikāciju pieaugumu, kas ir nozīmīgs solis visas Latvijas augstākās izglītības un zinātnes starptautiskai konkurētspējas celšanai."

Ministrs un rektori vienojās, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tiks izveidota darba grupa, kurā darbosies IZM un universitāšu pārstāvji.  Darba grupas uzdevums būs izstrādāt rīcības plānu  universitāšu sadarbības veicināšanai un vienotas doktorantūras izveidei. Plānots, ka darba grupa uzsāks darbību jau tuvāko divu nedēļu laikā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas