Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izmantojot Zolitūdes traģēdiju, krāpnieki 20 uzņēmumiem izmāna naudu

Valsts policija (VP) aizturējusi krāpnieku grupu, kura uzņēmumiem it kā veikusi elektroinstalācijas mērījumu pārbaudi, lai saņemtu atlīdzību. Krāpnieki šādā veidā vairākās Latvijas pilsētās apkrāpuši vismaz 20 uzņēmumus, aģentūru LETA informēja VP.

30.martā VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī vērsās kādas Jūrmalas kafejnīcas pārstāvis un informēja par iespējamu krāpšanu saistībā ar elektrodrošības pārbaudi uzņēmumā.

Kafejnīcas pārstāvis policistiem pastāstījis, ka martā saņēmis telefona zvanu no kādas personas, kura uzdevusies par Latvijas elektrodrošības dienesta pārstāvi. Dienesta pārstāvis norādījis, ka konkrētajā kafejnīcā esot nepieciešams veikt elektroinstalācijas pārbaudi, minot Zolitūdē notikušās traģēdijas iemeslus un sekas kā ieganstu šādas pārbaudes veikšanai. Sākotnēji šāda pārbaude kafejnīcas pārstāvim nav radījusi aizdomas, tādēļ tā norunāta uz konkrētu dienu.

Norunātajā dienā kafejnīcā ieradušies divi vīrieši, kuri imitējuši elektroinstalācijas pārbaudes veikšanu. Dienesta pārstāvji pārbaudi esot veikuši ļoti īsā laikā, tādēļ tas radījis aizdomas kafejnīcas pārstāvim. Šaubas esot radījis arī fakts, ka pēc pāris dienām kafejnīcā ieradies vēl kāds cits vīrietis, kurš uzdevies nu jau par SIA Latvijas Elektrodrošības dienests īpašnieku, kafejnīcas pārstāvim atdevis aktu par pārbaudes veikšanu, kā arī par veikto pārbaudi pieprasījis samaksu skaidrā naudā 100 eiro.

Uzņēmuma pārstāvis norādījis, ka izsniegtais dokuments it kā būs derīgs, to uzrādot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD). Policija ir noskaidrojusi, ka minētā personu grupa šādā veidā ir apkrāpusi vēl vismaz 20 uzņēmumus Jūrmalā, Rīgā, Jelgavā un Ogrē.

Par minēto faktu policijā tika sākts kriminālprocess par krāpšanu. Kriminālprocesā pēc iepriekš norunātās summas saņemšanas tika aizturēts SIA Latvijas Elektrodrošības dienests pārstāvis - 1969.gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka krāpšanas shēmā darbojusies personu grupa. Policisti noskaidroja arī pārējās iesaistītās personas un aizturēja vēl trīs šīs grupas dalībniekus - 1994., 1969., 1960.gadā dzimušus vīriešus.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka no šāda veida krāpniecības, iespējams, cietušas arī citas personas un uzņēmumi, tādēļ aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamo personu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 67075111, 67075162 vai 110. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas