Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izsludināts konkurss uz IZM valsts sekretāra amatu

Līdz 4.augustam iespējams pieteikties darbam Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatā, liecina informācija oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Amata kandidātiem vēlams maģistra grāds, vadības un organizācijas reprezentēšanas pieredze, zināšanas par izglītības sistēmu, tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādi, izpratne par valsts budžeta plānošanu un valsts pārvaldes uzbūvi.

Pretendentam tāpat vismaz B2 līmenī jāpārvalda angļu valoda, ir jābūt veiksmīgai pārmaiņu vadības pieredzei, sistēmiskai pieejai jautājumu risināšanā, kā arī jāpiemīt teicamām stratēģiskās plānošanas, sadarbības un saziņas prasmēm. Amata kandidātam ir jābūt nevainojamai reputācijai.

Tiek solīta alga 2441 eiro apmērā, kā arī sociālās garantijas, veselības apdrošināšana un motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem. Turklāt tie piedāvāts arī elastīgs darba laiks.

Valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja. Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana.

Lai pieteiktos vakancei, līdz 4.augustam jāiesūta pieteikuma vēstule norādot motivāciju ieņemt IZM valsts sekretāra amatu. Vēstulei jāpievieno dzīvesgājuma apraksts, kā arī stratēģiskais redzējums par IZM attīstību un izglītības, zinātnes, sporta, jaunatnes un valsts valodas politikas vidēja un ilgtermiņa prioritātēm un attīstību.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā IZM valsts sekretāra amatu astoņus mēnešus pēc iecelšanas tajā

atstāja Jānis Volberts. Viņš IZM valsts sekretāra amatā ar Ministru kabineta apstiprinājumu tika iecelts 2020.gada 1.decembrī, savukārt pēc savstarpējas vienošanās darba pienākumus noslēdza šī gada 15.jūlijā. 

Līdz konkursa noslēgumam IZM valsts sekretāra pienākumus pildīs valsts sekretāra vietnieki - Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas