Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izstrādāts unikāls rīks lielo datu analīzei un ekonomiski pamatotu lēmumu pieņemšanai

Ceturtdien, 15. martā, Satiksmes ministrijā Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes mācībspēki prezentēs Latvijā unikālu pētījumu Latvijas reģionu ekonomiskās attīstības indekss, portāls Diena.lv uzzināja Satiksmes ministrijā.

Pēc prezentācijas satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) vadīs diskusiju, kurā piedalīsies pētījuma autori - Gundars Bērziņš, Irina Arhipova, Aldis Ērglis un SIA Latvijas Mobilais telefons prezidents Juris Binde -, valsts pārvaldes, pašvaldību un autoceļu jomas eksperti, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Pētījums sniedz precīzu informāciju par ekonomisko aktivitāti Latvijas reģionos reālā laika režīmā un nodrošina iespēju pamatoti argumentēt un lemt jautājumus, kas skar arī Satiksmes ministrijas kompetencē esošus jautājumus, piemēram, autoceļu tīkla atjaunošana un investīciju atdeve. Pētījums arī nodrošina iespēju novērtēt un prognozēt ekonomiskās aktivitātes izmaiņas konkrētu pašvaldību līmenī.

Latvijas reģionu ekonomiskās attīstības indekss ir vērtīga pētījumu platforma ekonomisko datu analīzei reālā laika režīmā - pamats datos balstītai lēmumu pieņemšanai nacionālā un reģionālā līmenī.

Pētījuma fundamentāls ieguldījums ir pastāvīgi atjaunināms Latvijas reģionu uzņēmējdarbības indekss, kas balstīts mobilo tālruņu zvanu un SMS datu ierakstos u.c. ekonomiski nozīmīgos datos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas