Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izveidota jauna tīmekļa vietne par EP vēlēšanu norisi katrā dalībvalstī

Četrus mēnešus pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izveidota jauna tīmekļa vietne, kurā izskaidrota balsošanas norise katrā dalībvalstī un ārpus ES robežām, portālu Diena.lv informēja Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Mājaslapa veidota, lai ļautu visu būtisko informāciju atrast vienuviet. Šī ir pirmā reize, kad Eiropas Parlaments izveidojis šādu palīgrīku dalībai vēlēšanās, norāda Znotiņa-Znota.

Mājaslapā jautājumu un atbilžu veidā izskaidroti balsošanas noteikumi katrā valstī. Tajā atrodama informācija par vēlēšanu datumu, vecuma ierobežojumiem, reģistrācijas termiņiem, nepieciešamajiem dokumentiem, iekļūšanai EP noteikto procentu barjeru, no katras valsts ievēlamo deputātu skaitu, kā arī vēlēšanu iestāžu kontaktinformācija.

Tā kā šī informācija katrā valstī atšķiras, mājaslapā tā atrodama katras valsts oficiālajā valodā un angļu valodā.

Interneta vietnē atrodama informācija par iespējām balsot ārzemēs (citā ES dalībvalstī vai trešajā valstī), kā arī par balsošanu pa pastu. Šī informācija varētu izrādīties īpaši noderīga tiem aptuveni trīs miljoniem ES pilsoņu, kuri dzīvo Apvienotajā Karalistē.

Tāpat mājaslapā atrodami jautājumi un atbildes par EP, vadošajiem kandidātiem un nākamajiem soļiem pēc vēlēšanām; informācija par iespējām iesaistīties vēlēšanu kampaņā; ar vēlēšanām saistītas ziņas no EP interneta vietnes; saites uz EP politisko grupu un Eiropas politisko partiju vietnēm.

EP vēlēšanas notiks 23.- 26.maijā. Latvijā tās notiks 25.maijā. ES pilsoņi ievelēs jauno EP sastāvu - 705 deputātus no 27 ES dalībvalstīm. Darbu EP devītais sasaukums sāks jūlijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas