Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jansons Muceniekos: Mākslīgi nevaram regulēt patvēruma meklētāju plūsmu

"Mēs nevaram mākslīgi regulēt patvēruma meklētāju plūsmu, jo mums ir jārēķinās ar faktu, ka tie patvēruma meklētāji, kas brauc uz Latviju, pārsvarā ierodas šeit kā tranzīta zemē, lai pēcāk dotos uz citām Eiropas valstīm. Izmitināšanas centrs Muceniekos ir labā stāvoklī, un infrastruktūra ir pietiekama, lai turpinātu uzņemt jaunus patvēruma meklētājus,” uzsver Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (NA).

Komisijas deputāti trešdien apmeklēja patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Mucenieki, lai klātienē noskaidrotu šībrīža situāciju patvēruma meklētāju uzņemšanā un iepazītos ar paveiktajiem infrastruktūras uzlabojumiem. Muceniekos  komisijas deputāti tikās ar centra, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem.

Pašlaik Latvija ir izpildījusi 60% no Eiropas Savienības pārvietošanas programmā paredzētajām patvēruma meklētāju kvotām jeb uzņēmusi 346 no plānotā 531 patvēruma meklētāja. Šobrīd centrā dzīvo 63 cilvēki.

Centra iemītniekiem pieejama bibliotēka, telpa ar sporta trenažieriem, bērnudārzs, kurš projekta ietvaros darbosies līdz 2018.gadam, ciemata multifunkcionālais centrs un stadions. Nesen pie centra atklāts bērnu rotaļu laukums, kuru labprāt apmeklē arī vietējie iedzīvotāji, deputātus informēja centrā.

"Centrā bērnudārza jautājums ir ļoti svarīgs. Patvēruma meklētāju bērni ir sākuši mācīties latviešu valodu, tāpēc ir ļoti nozīmīgi šo apmācību turpināt," atzīmē Jansons. Tā kā Muceniekos nav pašvaldības bērnudārza, komisijas deputāti rosināja apsvērt iespēju to saglabāt patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā un piedāvāt apmeklēt arī vietējiem Mucenieku iedzīvotāju bērniem. Šo jautājumu komisija plāno plašāk skatīt kādā no turpmākajām sēdēm.

Top komentāri

Varam
V
tikai apbrīnot Polijas, Ungārijas un Čehijas VALSTSVĪRUS, kas domā par savu valstu un iedzīvotāju nākotni un vispār vairāk neuzņem vos svešās ticības, dzīvesveida un savstarpējo cilšu karu kultūras nelegālos imigrantus - potenciālos teroristus...Vai Atmodas lozungi nebija "NĒ MIGRANTIEM", "PAR BRĪVU UN NEATKARĪGU LATVIJU"?
ļuļa
ļ
ak tad sporta zāle šiem pieejama. es arī gribu bezmaksas sporta zāli, ja nu kas. un ko nozīmē, ka nevar mākslīgi regulēt plūsmu - var un ļoti labi, kā to pierādīja Viktors Orbans. būtu mums kaut viens tāds politiķis kā viņš.
ta nu gan
t
Kā tā nevarat? Un kā tad vēl citādi šī "bēgļu" plūsma vispār pie mums nonāca, ka ne mākslīgi uzspiesta?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas