Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jau vairāk nekā 2000 senioru pieteikušies bezmaksas datorkusiem

Sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! piedāvātajiem bezmaksas datorkursiem līdz šim pieteikušies 2300 seniori no 50 gadu vecuma, informē Lattelecom pārstāvji.

Visvairāk pieteikumu mācībām ir saņemti no Rīgas un Pierīgas - 1450, savukārt reģionu pilsētās datorprasmes vēlas apgūt vairāk nekā 600 cilvēku. Interesentiem no 50 gadu vecuma joprojām ir iespēja reģistrēties mācībām latviešu un krievu valodas grupās, darba dienās plkst. 9 līdz 13.

Pieslēdzies, Latvija! septītajā mācību gadā iniciatīvas īstenošanā ir iesaistīta Rīgas Aktīvo senioru alianse. Biedrības biedri reģistrē iniciatīvas dalībniekus, koordinē mācību grupas un nodrošina mācības Rīgā.

Šogad mācības norisinās gan galvaspilsētā un citās pilsētās, kur līdz šim bijusi aktīvākā senioru interese - Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs.

"Esam lepni par senioru apņēmību, centību un nozīmīgajiem panākumiem, apgūstot līdz šim neiepazīto datoru un internetu. Reizēm lietas, kas lielai daļai sabiedrības ir pašsaprotamas, iesācējam nav uzreiz tik skaidras. Mācību procesā atgadās dažādas kuriozas situācijas, kas liek pasmaidīt ne vien skolotājam un pašam skolēnam, bet arī apkārtējiem," atzīst Rīgas Aktīvo senioru alianses vadītāja Terezija Mackare.

Jau ziņots, ka 2014.mācību gadā Lattelecom sociālās atbildības iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! kursos datorprasmes apguvuši vairāk nekā 8500 Latvijas seniori vecumā pēc 50 gadiem. Trešdaļa dalībnieku mācības sāka vēl pirms pensijas vecuma sasniegšanas, tā palielinot konkurētspēju darba tirgū.

Lai arī reģionos Pieslēdzies, Latvija! 2014.gada apmācību sezona noslēdzās jau decembrī, Rīgas un Pierīgas senioriem lielās atsaucības dēļ kursi beigušies tikai jūnijā.

Pieslēdzies, Latvija! sešu gadu laikā iemaņas darbam ar datoru ir apguvuši vai papildinājuši vairāk nekā 28 000 senioru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas